Site icon streetfood.in.ua

Стейк-хаус соус | Рецепти від Юрка Підсадного

Кожен добрий Стейк Хаус має свій фірмовий соус. Не плутайте “стейк соус” (який зазвичай темний і нагадує соус BBQ) зі “стейк-хаус соус”, який не має рамок і може кардинально відрізнятися, залежно від закладу.

Це рецепт соусу з мого Café BestOf у Львові. Він чимось нагадує соус “Бернез”, якого у Франції дуже люблять додавати до стейків. Він також підходить до риби, дикого м’яса і всього, що готувалося на грилі. Хоч і зроблений практично тільки зі спецій, масла та вершків, він легенький та ароматний.

 Що треба ?

1 ст. л. каперсів

3 філе сардельок

2 ст. л. томатної пасти

1 ст. л. ложка гірчиці

1 ст. л. лимонного соку

1 ч. л. соусу “Вуйстерський”

1 ст. л. вина мадейра (альтернатива: сухе портове, шері або марсала)

1 ст. л. коньяку

Скибка меленого гострого перцю чилі

1 ст. л. дрібно порізаних трав (петрушка, кріп, розмарин, базилік)

150 г масла кімнатної температури

1 ст. л. муки

¼ л. 10% вершків

 Як робити ?

Каперси та сардельки дуже дрібно порізати, додати томатну пасту, гірчицю, соус “ворчестер”, лимоний сік, мадейру, коньяк, спеції та трави. Все перемішати і лишити на ніч настоятися в холодильнику.

1 ст. л. масла розтопити в баняку і додати муки. Смажити до світло-коричневого кольору. Тоді додати вершки і, ретельно змішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню і дати трошки охолонути.

За той час збити решту масла до пухкої маси і змішати зі сумішшю трав та спеції. Поступово розмішувати вершковий соус вінчиком. Подавати холодним на гарячому маслі.

 

Exit mobile version