Site icon streetfood.in.ua

Сирні пампушки від Юрка Підсадного | Рецепт

Так, це ті що, Ви пам’ятаєте ще з Cafe BestOf, різдвяних ярмарків і т. д.  :) Ділюся рецептом за однієї умови: їсти тільки свіжими/гарячими і з друзями чи коханою людиною.

Рецепт для приготування приблизно 14-18 шт.

 Що треба ?

200 г творогу
80 г сметани
2 яйця
2 ч. л. горілки (або ароматизованого високовідсоткового лікеру на смак. Я надаю перевагу ромові STROH80)
100 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
250 г муки
2 ч. л. розпушувача для випічки
Олія соняшникова для випічки

Чим посипати ?

2 ст. л. цукрової пудри
1 ст. л. ванільного цукру
1/2 ч. л. кориці
скибка меленого імбиру
скибка меленого кардамону

 Як робити ?

Творог, сметану, яйця, горілку, цукор та ванільний цукор ретельно збити блендером. Усе це міксером перемішати з мукою та розпушувачем.

У фрітюрі або широкому баняку розігріти олію до 160-180 С°.

Мокрими руками з тіста сформувати приблизно 30 кульок (ще легше це робиться ложкою для морозива) і порційно випікати в олії до темно-золотистого кольору.

Помістити на кухонний папір, щоб стік жир. Перед сервіруванням посипати ароматизованою пудрою.

 Підказка:

Спробуйте в кожну кульку помістити свіжі фрукти. Наприклад, кусочок яблука, персика, полуниці або вмішати в тісто родзинки. Також смачно, коли додати в тісто цедру лимона або апельсина.

Не любите солодке? Якщо додати лиш 50 г цукру, дуже смачно фарширувати сирні пампушки кусочками сиру та шинки.

Exit mobile version