Site icon streetfood.in.ua

Тісто пісочне
Основи куховарства
Рецепт від Юрка Підсадного

Пісочне тісто багатофункціональне, добре зберігається і просте у приготуванні. Важливо не надто довго його мішати (щоб не було забите) і використовувати першокласні інгредієнти. Тоді у вас буде ідеальне печиво і тарталетки. Крім цього, пісочне тісто широко використовують як основу для пирогів, як солодких (наприклад, американський яблучний), так і солоних (наприклад, шпинат + фета).

Переважно для коржів спочатку випікають основу саму по собі (в сліпу), а потім вже додають начинку і допікають. Так ви отримуєте бажаний хрумкий результат. Кухарі старої школи для цього сиплять зверху горох або навіть скляні кульки, щоб корж випікався рівномірно. Мені якось завжди було достатньо просто притиснути його рукою, якщо б дійсно з’явилися горбики (то ж не листове тісто як-не-як ;) ).

Нижче мій стандартний рецепт, який вдається завжди.

 

 

 

Що треба (на 800 г тіста)?

500 г муки
2 ст. л. цукру
2 ч. л. солі
300 г масла (кімнатної температури)
2 яйця

Як робити?

Муку через сито висипати на рівну поверхню. Змішати з цукром та сіллю і втиснути в суміші маленьку виїмку. Додати туди масло кусниками та яйця і максимально швидко все змішати. Тісто має вийти трошки розсипчастим. Якщо треба, можна додати кілька крапель води.

Перед використанням тісто необхідно загорнути у харчову плівку або поліетиленовий пакет і поставити в холодильник не менш ніж на годину.

Щоб тісто було хрумке, перед випіканням його потрібно викласти у форму і поставити на 20 хв у морозильник.

Пісочне тісто добре можна заморожувати й тримати до 6 місяців про запас. Воно використовується в основному для коржів та запіканок.

 

 

Exit mobile version