Часто нас питають: “То Ви тільки про вуличну їжу пишете”? Ні! Не тільки! Інколи ми собі навіть дозволяємо відвідати найкрутіші заклади Львова і, звісно, хочемо похвалитися… тобто поділитися своїми враженнями і про них ;)
З рестораном Vintage Nouveau, який належить до готелю Vintage, у мене доволі довга історія. Саме тут мені і моєму морозиву Gelato вперше відкрив двері елітного ресторану тодішній шеф-кухар Славік. Однак, це не значить, що подальші похвали будуть тільки через це ;) Моє морозиво також конструктивно критикували на початку і таким чином допомогли його зробити набагато кращим, ніж було ще в той час. Ось і я собі таке дозволю ;)
Ресторан відповідає своєму імені. Вінтажні меблі та світлий ін- та екстер’єр створюють приємну, затишну атмосферу. Можливо, декому буде здаватися, що краще навіть в меню не дивитися, бо все виглядає дорого. Дешево тут точно не є, але все у порівняні. Я вважаю, що чек у 200-400 грн виправданий, якщо страва і сервіс дійсно на високому рівні. Звісно, то не на кожен день, але приємно знати, що у Львові є гарні місця, де можна провести особливі моменти чи запросити особливих людей. Врешті, за 10 євро під час вакацій в Італії чи Франції світить в кращому випадку піца з пивом. У Вінтажі за ті гроші на Вас чекає вишукана авторська кухня.
Хто цим трішки цікавиться, можливо, вже чув, що новий шеф-кухар, Юрій Ковриженко, виграв минулого року премію «Сіль» за кращу авторську кухню України. Відповідно, очікування великі і розслаблятися йому не можна.
Присівши на веранді ресторану, нам принесли меню дууууже уважні, привітні і симпатичні офіціантки. Меню в європейському стилі. Позицій зовсім не багато, однак, під час його читання неодноразово піднімаються брови із певним здивуванням. Ми зупинилися на «Псевдо рісото з мідіями» та «Лососі із сферами з лимону та базиліку».
Лосось максимально свіжий, майже сирий і подається на комбінації з унікальних соусів. На ньому вище згадані сфери, які мають кремоподібну консистенцію і чудово підходять до лосося. «Псевдо рісото» зроблений із картоплі і фарбований чорнилом каракатиці (сепія). На фото щось не дуже видно, але воно було дійсно чорне-чорне. Навіть губи фарбувало ;)
Страви були дуже смачні і легенькі, однак, ми ними не наїлися. Тому вирішили взяти ще по десерту. І ось основний момент. Нам принесли желе з різних фруктів (між якими домінував апельсин) із сферами, які дуже нагадували ті, що були на моєму лососі. Декоративна цукрова паличка смакувала як чиста лимонна кислота і дуже підняла нам настрій (коли дивилися один на одного, поїдаючи її) :)
Все ж, для мене вершиною трапези був яблучний мільфей. Офіціантка його скромненько порівняла з Наполеоном. По суті, все вірно: шарове тісто, яблука, крем та й дійсно класичний mille-feuilles – це і є практично те, що ми називаємо Наполеон. Але тут нам принесли таку страву, з якою ти хочеш бути на однині ;) Легесенький, ідеально збалансований і дуже симпатично поданий. Я з того всього сфотографував вже після перших двох куштувань ;) Чудовий міцний еспресо не лишив відкритими жодних бажань.
Висновок: прямо в центрі міста на Вас чекає затишний, вишуканий заклад. Персонал дуже професійний, привітний і симпатичний. Кухня недаремно належить до кращих України і не просто смакує, але й активує кулінарну фантазію. Десерти вищі любої похвали. Ціни високі, безперечно, але періодично треба собі щось таке дозволити або зводити кохану на щось файне ;)
РЕКОМЕНДУЄМО!
Локація: Львів, вул. Староєврейська, 25/27
Офісційна сторінка FACEBOOK
Офіційна web-сторінка