Site icon streetfood.in.ua

Ресторація Бачевських (Львів, вул. Шевська 8)

Ресторація Бачевських (Львів, вул. Шевська 8)

Я доволі схильний до закладів групи КУМПЕЛЬ. Тут таки ставлять акцент на якості їжі, а не тільки на інтер’єрі. Також їхня тематика дозволяє дізнатися цікаве про місто Лева. Так, наприклад, Ресторація Бачевських, що на вул. Шевській, 8. Детально про Юсифа Бачевського можна прочитати у вікіпедії. Якщо коротко, то фабрика Бачевських стала першою фабрикою масового виробництва горілки у всьому світі (1782). Коли заклади вибирають собі таке відоме ім’я, вони часто намагаються заробити собі одразу певну симпатію, однак беруть і на себе ризик, що стикнуться із високим рівнем очікувань клієнтів. Пропоную проаналізувати, чи Ресторація Бачевських відповідає своєму імені.

Щевська – не велика вулиця, а фасад Ресторації Бачевських  ще менший… Якщо не шукати конкретно цей заклад, можна і не помітити на фоні пивоварні ПРАВДА, Кентавру та інших знаних закладів. Коли вже знайшов вхід, то чекає приємний сюрприз. Заклад явно не з маленьких. Головний зал вражає, а кінець “катакомбних” приміщень ще треба знайти.

Стиль закладу – щось середнє між “КУМПЕЛЬ GROUP” і “Старий Львів”. Дуже багато зелені, складається враження дорогого закладу і сувенірної крамнички при вході.

Персонал ввічливий і непогано дає собі раду. Однак, дехто може на Вас дивитися із задертим носом, якщо Ви не почнете “світити” останнім iPhone. При вході двоє не вважали за потрібне відповісти на привітання. Певно, треба було у шубі прийти ;)

Столик, за який нас посадили, був у підвальному приміщенні. Стиль – галицький гламур? Але зручно було… і доволі затишно… По дорозі багато великих банок з настойками, які нагадують про сімейство, в честь якого назвали заклад.

Меню цікаве. КУМПЕЛЬівські “родзинки” + деякі ексклюзивні страви з акцентом на кухню Львівських Євреїв.

Попри фуагру і стейки, знайшлася цікава позиція для нас – Галбургер (Галицький бургер). Дійсно цікавий екземпляр. Булки були замінені на пухкі деруни. Решта по-старому. Вийшло щось цікаве. Більш ситне, ніж класичний бургер, але руками не візьмеш. Котлета була вище середньої, але просмажена намертво. Салат практично зварився через тепло дерунів. Загалом, можна сказати, що цікаво, але не те, що б хотілось їсти періодично.

Дуже сподобалася мені “зупа по-бердичівськи”. Нагадує наваристий бограч. Додатковий чилі подається збоку.

Також гарна подача. Пару крапель crema di balsamico, різні порошки… Десерт подали на сухому льоді, що створило гарний ефект.

На жаль, хотілося б кращої якості кухні. Твердий стейк, який коштує більше, ніж 100 грн, не пасує. І хоч і сирник подали гарно, він на смак не відрізнявся практично від того, що можна знайти в значно дешевшому кафе.

Якщо позиціонуєш себе як елітний ресторан, бажано, крім інтер’єру, і кухню поставити на високий рівень…

 

 

Адрес: вул. Шевська 8, м. Львів

Офіційний сайт закладу: http://kumpelgroup.com/restaurants/baczewski/

Меню закладу: http://issuu.com/kumpelgroup/docs/menu_baz_traven

*деякі фото були взяті з офіційного сайту закладу.

Exit mobile version