Site icon streetfood.in.ua

Еклер або заварне тістечко
Рецепти Юрка Підсадного

Еклери зараз у тренді і мене часто питаються, чи можу порадити якийсь рецепт. Насправді я не фанат тих розцяцькованих новомодних видів солодощів із назвами коктейлів чи екзотичних фруктів, начинених фабричними кремами й покритих їстівним золотом. Тут я консерватор ще той. Може, хтось іншої думки, але еклер зі свіжою полуницею і збитими вершками, просто присипаний пудрою – ось це дійсно щось файне :) Але зрештою то Вам вирішувати, рецепт на тісто знайдете нижче.

Що треба?

240 г води
110 г вершкового масла
1 ч.л. цукру
1 дрібка солі
120 г борошна
4 яєць

Як робити?

Розігріти духовку до 190 C°.

Воду довести до кипіння у маленькому баняку, додати масло та сіль і розмішувати, поки масло не розтопиться.

Борошно просіяти через сито і змішати із сіллю та цукром . Цю суміш одним махом додати у кип’ячену воду і ретельно мішати в баняку (найкраще дерев’яною ложкою або шпатилем із термостійкого силікону). Продовжувати розмішувати на середньому вогні, поки не сформується клюсок тіста, а на дні баняка не почне утворюватися білий накип (приб. 3-5 хв).

Після того зняти тісто з вогню і помістити у миску, дати трішки остигнути протягом 5 хв. Додавати по одному яйця і між тим розмішувати одну хвилину. Наприкінці тісто має бути мокрим і тягучим.

Для еклерів тісто помістити у кондитерський мішечок і сформувати на пергаменті ковбаски довжиною 8-12 см і діаметром 1-2 см. Лишайте достатньо місця зі всіх сторін, адже тісто виросте в 5-6 разів. Якщо один еклер приклеїться до іншого, швидше за все вони як слід не пропечуться і в результаті не будуть тримати форму.

Для заварних тістечок формуємо кульки розміром волоського горіха (я для цього беру ложку для морозива). Знов-таки лишайте достатньо місця.

Помістити еклери/тістечка на нижню поличку духовки й запікати 30 хв за температури 190 C°.

Готові тістечка начинити за бажанням заварним кремом (рецепт тут: https://streetfood.in.ua/zavarnyj-krem-dlya-ekleriv-tortiv-ta-in-reczepty-yurka-pidsadnoho/), ягодами або просто збитими вершками. Посипати пудрою або покрити глазур’ю чи шоколадом. Варіантів безліч :)

Exit mobile version