Site icon streetfood.in.ua

FOOD & GOOD
Львів, вул. Друкарська, 11

Вчора із паном Могиляком пішли на зустріч із власником нового закладу Food & Good на Друкарській, 11. Святослав, працюючи в агенстві з нерухомості Львова, познайомився з хлопцем із Туреччини на ім’я Фаті. У процесі вони сколегувалися, і, коли Фаті дізнався, що має діло зі спеціалістами по бургерах, він нас вирішив запросити в гості.

Фаті зустрів дуже привітно у класичний львівський літній день (хмарно, ми в дощовиках, дружина навіть шалик прихопила. Липень як не як ;) ). Приміщення дуже змінилося, від коли я тут був востаннє. Раніше кримчани пропонували каву та кримські солодощі, але при таких орендах, на тому довго не стягнеш. Фаті у спадщину отримав приміщення, яке переробив з нуля інвестувавши добрих два місяці роботи. Лишилися тільки вікні арки у східному стилі, які і тут гарно вписалися у концепцію.

Заклад малий, але просторий і світлий. Популярний лофтовий стиль теж тут знайшов собі місце. Мене дуже втішило, бо коли Свят повідомив, що ми йдемо тестувати заклад, який відкрив турок. Я очікував килими на стінах, червоний прапор на стелі та хлопців з бородами і кальянами по кутах приміщення! І… Не тут. Дійсно, Фаті пішов іншим шляхом, який дуже личить. Але до того повернемося трошки пізніше.

Заклад поділений в принципі на три зони. При вході барна стійка та кілька місць біля вікна. Прямо проходиш у захований літній майданчик зі шістьма столиками. Ми через погоду вибрали третю зону – підвальне приміщення. Також із шістьма столиками.

Трошки тіснувато, але загалом комфортно і затишно. Коли ми прийшли, заклад працював третій тиждень і ще не був повністю декорований. Ми сіли у куток, який, за словами Фаті, вибирають спонтанно практично всі гості, коли він вільний.

Меню виявилося досить розписаним, й одразу стало ясно, що акцент ставиться саме на бургерах. Також було помітно (і в розмові підтвердилося), що ще трошки відточують концепцію тому, що крім бургерів є ще салати, турецькі перекуски (як м’ясні котлети на плиті, так і в лаваші (dürüm) і навіть паста).

Бургери були не ідеальні, але мені сподобались. Цікаві інгредієнти + відносно невеликі ціни. І місце розташування – 3 хв до Площі Ринок. Наповнення бургерів – смачне і якісне. Булочка холоднувата. Це, звісно, нюанс, але його легко виправити. Більше зауважень до бургерів у мене нема. Якісне м’ясо з присмаком диму, цікавий соус (в чізбургері нагадав мені Burger King), fries included, що немало важливо. За 99 грн, я вважаю, дуже хороший результат. А тим, кому щось не сподобалось, то можу хіба порадити віддразу розказувати про свою думку офіціантам/адміністратору/власнику закладу. Бо люди стараються, і їм насправді важлива думка гостей закладу.

Оскільки я виріс у Німеччині, де є дуже багато турецьких закладів, мені більшість страв були добре знайомі. Цікаво, що саме в Німеччині турецька кухня – це переважно стрітфуд або takeaway (в першу чергу дюнер кебаб). Тут натомість пропонують ресторанну подачу і не зобов’язують брати з собою, хоча така можливість є. Це також стосується бургерів. Тут навмисне не хочуть робити все супер по-турецьки, але коріння таки відчутне. Турецькі спеції є, проте не надто гострі, як мало би бути прийнято їсти там. Köfte (Turkish meatballs) звісно. Але додамо ще хліба, бо українці ж не зрозуміють. А щоб гостроту регулювати самостійно, подамо з пацанячим перцем чилі з грилю збоку. Бургер – фішка закладу. Але не малий із крутим «мікрогрін» за купу грошей, а півкіло щастя за 70 грн, наприклад, із солодкавою пастою з баклажану, яку турки їдять, як закуску до ракі (національний алкоголь турків).

Оце я розумію цікавий підхід. А головне – він працює! Суть не в унікальності чи крутизні страви. А на першому місці дійсно смак. Молодці! До речі, всі страви принесли буквально за 10 хв. Фаті нам казав, що це для нього був один із головних моментів, на які він звертає увагу. Оскільки, каже, що у наших краях не подобається, коли часто доводиться чекати по 30 хв і більше на замовлення. Рацію має…

Фаті не говорить українською (ми розмовляли англійською) і вирішив за три місяці перебування в Україні відкрити тут заклад. Це треба мати „balls“, і я маю на увазі не вище згадані Köfte (Turkish meatballs) ;) Ще крутіше те, що тут не хочуть концентруватися на турків чи туристів, а от саме на місцевих. Чи то українець, чи також приїжджі, не має значення. Це дуже похвально.

Я дуже люблю турецьку кухню, та не у Львові. В нас горе-підприємці з тих країв відкривають чорт зна що і незрозуміло, нащо. Якість жахлива, тому й швидко закриваються. Полемізувати на цю тему можна довго, та я не стану. В Food & Good є кілька позицій турецьких страв. І то мене дійсно потішило, бо коли куштував це м’ясо, згадував подорож у Стамбул. Тамтешні спеції буквально переносять вас за сотні кілометрів. Порція köfte невелика, та у версії “take away” нагадає кебаб, але хіба з кращої і цікавішої сторони. Коли захочеться чогось новенького, як раз привід спробувати!

Похвально також, що він намагається знайти кращі продукти. І це у чужій для нього країні. Маючи за собою багаторічний досвід у роботі з м’ясом, він знайшов собі постачальників продуктів (бургери без свинини, між іншим) і стоїть над ними, щоб було зроблено все, як має бути (і не отримати «the shit parts» (цитата). Булки також спеціально готують, і вони виглядають зовсім неідеально. Як на мене це круто. Вони смачні, і видно, що ручної роботи. До бургерів подають фрі та соус без доплати. Соус на турецькому кетчупі, бо той смачніший, як нам сказали. Чи то правда питання смаку, але за такий підхід отримуються ще більше нашої поваги.

Ми закінчили трапезу справжньою турецькою кавою, яку власник Фаті привозить літаком сам. ;) Ми були позитивно вражені, як кухнею, так і підходом. На жаль, часто заклади, які стараються не наживатися з гостей і робити все, як для себе, довго не живуть. То ж закликаємо всіх прийти, переконатися самим і підтримувати такий гарний підхід. Так це нахабна реклама, але вона не за гроші, а через заслужену симпатію до молодих підприємців, які дійсно на це заслужили. І, будьмо відверті, у тих краях Львова таку симпатію мало хто викликає ;)

Висновок: стильний малий заклад в центрі міста. Трішки тісно, але не дискомфортно. Власники та персонал дуже привітні і намагаються зробити все, щоб гостям було комфортно і смачно. Меню, певно, буде ще проходити редакцію, і Ви зараз маєте можливість активно вплинути на це. На відміну від більшості, тут дійсно зацікавлені у Вашій думці і готові прислухатися. За 100 грн можна смачно поїсти і ще й пиво до того взяти. Бургери одні з кращих, які їли, за довгий час. Рекомендуємо!

 

Дата відвідання закладу: липень 2017

вул. Друкарська, 11
м. Львів 
Офіційна сторінка Facebook

Exit mobile version