Site icon streetfood.in.ua

Форель у подушці

Готуємо на вогні

Рецепт до передачі МАНГАЛ

Часто бояться готувати рибу на мангалі, бо вона може прилипнути до решітки чи вийти не такою, як би хотілося. Під час зйомок програми МАНГАЛ я з Тарасом Гавриком показали, як просто можна приготувати рибу, і ще й здивувати гостей. Це рецепт цікавий також тим, що все можна підготувати ще в дома, і потім лише приготувати на грилі. А якщо, не дай Бог, не повезе з погодою, розігріваємо духовку до 220 градусів за Цельсієм, і за 20 хв піднімаємо собі настрій ще й з келихом вина, бо вже нікуди їхати не треба. А з шашликом Ви так зможете? ;)

Форель у подушці

Що треба на 4 порції?

2 річкові форелі, приблизно по 300 г, почищені і потрошені
Сік 1 лимона
2 ст. л. оливкової олії
скибка білого перцю (свіжомеленого)
1/2 ч. л. морської солі
1/2 пучок кропу (зелень зі стовбурами або парасольки)
1/2 пучок зеленої цибулі
1 цукіні
1 фенхель

 Як робити?

Відірвати листок, приблизно 1 м, алюмінієвої фольги і скласти вчетверо. Три сторони щільно скласти так, щоб вийшов рукав/конверт.

Форель помити, посушити, натерти зсередини і ззовні олією, лимонним соком, сіллю та перцем. У живіт риби помістити кріп та шматочки вичавленого лимону. Цукіні та фенхель помити і порізати тонкими слайсами, змішати із скибкою солі та трішки оливкової олії. За бажанням додати часнику.

Форель разом із овочами покласти у підготовлений конверт і щільно закрити краї.

Розжарити приблизно 1,5 кг вугілля і розкласти у грилі. На вугілля помістити одноразову алюмінієву підставку і на неї – конферт з рибою. Закрити накривкою і запікати до готовності прибл. 18-20 хв. Риба готова приблизно через 4-5 хв після того, як конверт надується, як подушка. Подушку розрізати за столом для WOW-ефекту.

Подавати із зеленим салатом, лимоном та свіжим багетом.

 

ПС: якщо погода не дозволяє, даний рецепт також виходить шикарно у духовці при 200°C. Най “подушка” надується, тоді ще плюс 5 хв і готов (всього приб. 30 хв. залежно від розміру та кількості подушок).

Exit mobile version