Мінестроне — традиційний італійський овочевий суп, який у цьому рецепті перетворюється на гарнір і основу для ніжної та соковитої риби. Ідеальна страва, щоб вразити гостей чи порадувати себе! Що треба? (на 4 порції) 500 г філе білої риби (тріска, сом, окунь) Сіль, перець 4 картоплини, великими кубиками 4 ст.л. оливкової олії 1 морквина, дрібними кубиками […]
Категорія: Риба та морепродукти
У нас все частіше можна знайти свіжу дораду за приємною ціною. Ця риба має щільне, біле м’ясо та великі кістки, що ідеально підходить для тих, хто постійно бореться з дрібними кісточками. Крім того, подача страви в “подушці” з пергаменту, яку відкривають при гостях, створює справжній вау-ефект. Ідея проста: ви можете все підготувати заздалегідь, поставити в […]
Що треба? 1кг свіжого восьминога 1 ч.л. солі 1 с.л. оцту 80 мл оливкової олії 2 зубчики часнику, грубо нарізані сік 1 лимона сіль та перець за смаком 1/2 ч.л. сушеного орегано 2 ч.л. свіжої петрушки, нарізаної Як робити? Оскільки щупальці восьминога під час готування можуть набрати обʼєму та може стоврюватися пінка під час готування, […]
Пашот (з фр. poché) переважно асоціюють у нас тільки з яйцями (Бенедикт). Однак це не просто назва страви, а певний метод приготування, який можна застосувати до значно ширшого кола страв. Ось, наприклад, рецепт, як приготувати лосося у гарячій, пряній воді з білим вином, не доводячи її до кипіння. Лосось смакує просто феноменально, особливо із ризотто. […]
Незалежно від страви — чи то риба, чи м’ясо — смажити або запікати на високих температурах є звичним і швидшим, але точно не смачнішим. 80 градусів за Цельсієм — ось те заповітне число для отримання кращих результатів. Саме тоді страви стають надзвичайно ніжними, ароматними й смачними. Спробуймо так з гарним рибним філе. А оскільки воно […]
Вінегрет – це не салат, а маринад, який використовують, власне, до зелених салатів. Але бувають і моменти, коли дуже пощастило в житі, і ми його можемо використати до свіжих устриць. Ідеальне поєднання з такими розкішними морепродуктами. І я так люблю більше, ніж класично з лимоном – це мені здається надто різким. Однак, найважче питання у приготуванні устриць: […]
Буябез настільки насичений і густий, що його складно назвати просто супом. Французи наполягають на використанні певних видів риби, але це на мою думку за межами перебування Франції, не варто сприймати занадто серйозно, особливо якщо деякі з них складно знайти у нас. Головне — взяти 2-3 види різних смачних риб для колоритності та смаку. Всетаки кулінарія […]
Сезон мідій триває у ті місяці, де є буква “R”, тобто September-April (вересень-квітень). Якщо ви ще не куштували їх, це варто виправити! Цей рецепт з пряним соусом — ідеальний варіант для вечері на двох або вечірки. Подайте великий баняк із мідіями на стіл, додайте багет і насолоджуйтеся! Що треба? (на 4 порції) 4 ст.л. оливкової […]
Сезон мідій — це чудова нагода потішити себе новими смаками. Цей тайський варіант із кокосовим молоком і карі пастою додає екзотичного акценту до класичних мідій. Ідеально для романтичної вечері чи компанії друзів. Подавайте мідії у великому баняку на стіл, додавайте рис або багет, і насолоджуйтеся! Що треба? (на 4 порції) 4 ст.л. нейтральної олії 1 […]
Руй – це прованський густий часниковий соус для рибних страв, а до супу буйабес (фр. Bouillabaisse) взагалі є неодмінною складовою подачі. Назва соусу в перекладі з французької означає іржа, оскільки, приготований за традиційним рецептом, він має червоно-коричневий колір. Повірте, на смак він набагато кращий, аніж на вигляд, особливо коли його густо нанести на трішки підсмажений багет. Що […]
Хто любить дари мор’я (так, як я), той знає, що сезон мушель та устриць тоді, коли у назві місяця є буква R (September-April). Тож якщо вам вже давніше пригледілись ці морепродукти в магазині, то саме зараз час спробувати! Тим паче, за ті гроші, які витратите у закладі за одного, зможете розкошувати мінімум удвох вдома. Тому точно варто спробувати самому […]
У нас чомусь на сніданок рибку їсти не дуже прийнято. Ну максимум, якщо це залишки новорічного столу 1 січня. То дуже шкода, бо це смачно і корисно. Крім того, часто – це менше навантаження на шлунок. Ось простесенький рецепт, до якого треба тільки доброго хліба. Дуже класно, коли є залишки копченої риби… Що треба на 2 […]