Що треба для приготування приблизно 60 шт.?
200 г масла кімнатної температури
1 серцевина свіжої ванілі (або пакетик ваніліну)
2 жовтки
300 г муки
50 г меленого лісового горіха
50 г меленого мигдалю
1 скибку солі
120 г цукру
3 пачки ванільного цукру
Як робити ?
Масло збити міксером, поки не стане біле і пухке (5-7 хв), помішуючи, додати жовтки, ваніль, цукор та сіль. Знову збити до пухкої маси. Через сито додати муку і разом з горішками перемішати. Тісто щільно загорнути у харчову плівку і на ніч помістити в холодильник.
Тісто сформувати за бажанням, але щоб товщина була приблизно 1 cм, викласти на братванці з папером для печіння і випікати 10-12 хв при температурі 190 градусів. Тістечка виймати із печі тоді, коли по краях вони почнуть набирати кольору, але ще повинні бути м’якуваті.
Обережно помістити в ємність і ще теплими посипати ванільним цукром. Дати схолонути.
Зберігаються декілька тижнів у герметичні упаковці.