Galaktoboureko, або Milkpie як його називали у Греції для туристів (тобто молочний пиріг) мене дійсно вразив. преш за все, бо я себе не вважав фанатом десертів яких полюбляють турки і араби. Сама думка залити цукровим сиропом випічку, яка вже ітак містить часто чи мало масла, мені аж ніяк не виклила бажання спробувати. Однак останнім часом я […]
Категорія: ☆☆☆ Не надто складно
У нас все частіше можна знайти свіжу дораду за приємною ціною. Ця риба має щільне, біле м’ясо та великі кістки, що ідеально підходить для тих, хто постійно бореться з дрібними кісточками. Крім того, подача страви в “подушці” з пергаменту, яку відкривають при гостях, створює справжній вау-ефект. Ідея проста: ви можете все підготувати заздалегідь, поставити в […]
Філе міньйон звучить як страва, яку готують лише професійні шефи, і здається, що вона коштує цілий статок. Так, це не бюджетний варіант, але приготувати цю розкіш можна і вдома, без особливих труднощів. Філе міньйон — це всього лише центральна частина яловичої або телячої вирізки, але у поєднанні з моїми улюбленими зморшками ця страва стає справжнім […]
Це суп, який дуже любила готувати моя бабуня. У наших краях додавати нарізані млинці до зупи не дуже звично. Але повірте, це дуже смачно та ще й шикарний варіант, як використати млинці, які вже трошки засохли, адже вони чудово відмокають у зупі й стають як новенькі ;) Що треба на 4 порції? 2 ст. […]
Брецель, брецн, прецель… лиш би не “крендель” ;) Брецель, в Німеччині є офіційною емблемою пекарів і дуже часто зображується на вивісках булочних, пекарень і фірм, що займаються виготовленням різноманітних хлібобулочних виробів. А на Октоберфест брецль такий же невід’ємний, як і саме пиво, якого п’ють до нього. Ну і звісно в Мюнхені до школи, ми традицінйо […]
Це швидкий рецепт, з яким можна без особливих зусиль здивувати когось своїми кулінарними вміннями. Недаремно це чи не найпопулярніший стрітфуд Азії. За цим принципом можна маринувати також практично всі види м’яса. Подайте три різні шашлички й зробіть страву ще цікавішою. На фото видно якіторі з качиних сердець, які я вирішив використати у рамках спроби безвідходного використання […]
Інколи начебто прості речі ставлять нас перед купою питань, і дуже часто відчуваєш себе демотивованим, коли вони не вдаються з першого разу. Однак пам’ятайте, що професійні кухарі – звичайні люди, як і ми. Просто вони знають декілька трюків або прийомів, як правильно приготувати той чи інший смаколик. Для мене великою загадкою, до прикладу, завжди було […]
Назвою все сказано – це найсмачніші та найсоковитіші медальйони зі свинини, які ви будь-коли їли у своєму житті. Крім того ви ще й можете заробити собі додаткові бали за процедуру підпалювання коньяку (фламбе). Тільки прошу – вважайте на витяжку, брови й штори ;) Що треба на 2 порції? 6 гілочок свіжого розмарину 1 свиняча вирізка […]
Незалежно від страви — чи то риба, чи м’ясо — смажити або запікати на високих температурах є звичним і швидшим, але точно не смачнішим. 80 градусів за Цельсієм — ось те заповітне число для отримання кращих результатів. Саме тоді страви стають надзвичайно ніжними, ароматними й смачними. Спробуймо так з гарним рибним філе. А оскільки воно […]
Рецепт цього пляцка мені дістався від моєї тітки з Німеччини, яка вважає його своєю козирною випічкою. Я все одно вирішив, що треба трішки підшаманити місцями. І наче результат тепер ще кращий. Тільки їй не кажіть :) Фішка у дуже легкому, пухнастому тісті та великій частці фруктів. Тут я взяв румбамбар (інша назва: ревінь) з яблуком, […]
Існують такі страви, які треба готувати поетапно. І це займає чимало часу. Дивися на ту гору посуду і думаєш: “НаХіба я за то взявся?”. А потім, коли страва готова, і твоя кохана чи гості просто сяють від щастя, думаєш: “Ні, таки воно того вартувало”. От лимонний тарт (Tarte au citron) для мене саме така річ. […]
Мега трендова їжа, яка, звісно, у Японії вже знана давно-давно. Особливо у холодну пору я дуже люблю цей зігріваючий та ситний суп. А ще більше люблю їсти його з друзями і насолоджуватися голодними поглядами, коли, step-by-step, при столі збираєш до купи магічну композицію із макаронів, м’яса, овочів, бульйону та яєць. Мій рецепт не цілком класичний, […]