Site icon streetfood.in.ua

Імбирне печиво
Яніко готує


Для різдвяних фото обовязково потрібне різдвяне печиво ;)

Я дуже люблю зимові свята, особливо, коли щастить і у Львові випадає сніг. Тоді якось усе так по казковому.  Навіть по-чесному починаєш вірити в Санту і його повітряних оленів. І здається цілком нормальним, що пряники-чоловічки оживають вночі ;) Тому я зробила не чоловічкі, а зірочки, бо якось совість мучить відгризати ніжку чи голову ;)

 

Вирішила спробувати спекти печиво, по рецепту, який знайшла в неті.

Інгредієнти для приготування імбирного печива:

  1. Борошно пшеничне в/с – 200 гр. (Мені пішло грам 300)
  2. Яйце куряче – 1 шт.
  3. Масло вершкове (маргарин для випічки) – 100 гр.
  4. Цукор – 120 гр.
  5. Мед – 3 чайні ложки
  6. Імбир мелений – 2 чайні ложки
  7. Кардамон мелений – 1 чайна ложка
  8. Кориця мелена – 1 чайна ложка
  9. Гвоздика мелена – 0,5 чайної ложки
  10. Сода (або розпушувач для тіста) – 1.5 чайної ложки

Інвентар:

  1. Деко
  2. Пергаментний папір
  3. Миска
  4. Міксер
  5. Скалка
  6. Сервірувальне блюдо
 

Приготування імбирного печива:

Крок 1: Готуємо тісто

У мисці змішуємо мелені кардамон, корицю, гвоздику, імбир.Всипаємо борошно. В іншій мисці за допомогою міксера розтираємо цукор з вершковим маслом. Слідом додаємо мед (бажано заздалегідь підігрітий) і яйце, продовжуємо збивати. Після чого додаємо У борошняну суміш, додаємо соду або розпушувач і акуратно вимішуємо руками однорідне тісто, яке вже має придбати коричневий відтінок. Обертаємо його харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2 години.

Крок 2: Готуємо імбирне печиво

Ставимо розігрівати духовку до температури 180 градусів. Охолоджене тісто розкачуємо за допомогою качалки в тонкий пласт. Беремо спеціальні формочки і вирізаємо печиво. Деко застеляємо пергаментним папером, акуратно викладаємо печиво і відправляємо запікатися в духовку хвилин на 5-7. ( я пекла 15 хв при 180 градусах).

Врахуйте, печиво печеться дуже швидко, тому періодично заглядайте в духовку, і якщо побачите, що воно починає набувати золотистий відтінок, витягайте.

Лінк до рецепту: http://cookery.com.ua/vipichka/pechivo/2922-imbirne-pechivo.html#.WEVaBPmLSM_

Exit mobile version