Site icon streetfood.in.ua

Найкраща горіхова печеня з журавлиною та фісташками

Рецепти Джеймі Олівера українською

Найкраща горіхова печеня з журавлиною та фісташками

(Best-ever cranberry & pistachio nut roast)

 

«Горіхова печеня – це вегетаріанський індик, дехто бажає щось інше, але є такі, для кого без цієї страви немає Різдва. Ця страва інакша, вона має основу з грибного різотто та з журавлиною вгорі, трошки нагадує пікантний перевернутий пиріг»

Інгредієнти:

1 гірстка сушених білих грибів
2 стеблі селери
2 червоних цибулини
2 зубчика часнику
оливкова олія
150 гр. рису для різотто або перлової крупи
100 мл. білого вина
500 мл. гарячого овочевого бульйону
200 гр. мішаних лісових грибів
100 гр. фісташок
100 гр мигдалю
125 гр. вегетаріанського сиру Чеддер (можна пропустити, щоб зробити суто вегетаріанську печеню)
1 свіжий перець чілі
1 лимон
2 гілочки свіжої шавлії
2 гілочки свіжого розмарину
2 гілочки свіжого чебрецю
2 великих яйця (можна пропустити для суто вегетаріанської печені)
1 гірстка закваски або хлібних крихт від чіабати
2 столових ложки м’якого світло-коричневого цукру
200 гр. свіжої журавлини

 

Приготування:

1) Спочатку зробимо різотто основу. Розмочіть сушені гриби в невеликій кількості кип’ятку. Підріжте та акуратно наріжте селеру, цибулю та часник.

2) На повільному вогні у великій сковорідці нагрійте невелику кількість олії. Додайте селеру та цибулю та готуйте 10 хвилин, доки овочі не будуть м’якими та солодкуватими. Додайте часник та готуйте ще 1-2 хвилини. Збільште вогонь та покладіть рис. Готуйте біля хвилини доки ви не почуєте, що він починає потріскувати, потім додайте вино та продовжуйте готувати доки рис повністю не вбере його в себе.

3)  Підсушіть білі гриби, процідіть та зніміть з рідини любі крупинки, додайте до різотто та готуйте доки різотто не вбере в себе рідину. Аккуратно наріжте гриби та додайте до рису.

4) Далі долийте весь гарячий бульйон, і продовжуйте готувати біля 20 хвилин, постійно помішуючи, до повного вбирання. Помішуйте настільки часто, наскільки можете, це додасть густоти вашій страві. Коли рис вже al dente (коли ви попробуєте одну рисинку, вона має бути майже проварена, але все ще з маленькою білою плямкою всередині), викладіть його в каструлю для охолодження.

5) Попередньо розігрійте духовку до 190ºC

6) Просмажте гриби з невеликою кількістю олії на середньому вогні протягом 5-10 хвилин, доки вони не стануть хрусткими.

7) Далі вручну подрібніть горіхи на великі шматочки або швиденько зробіть це в кухонному комбайні. Грубо натріть чеддер, цедру лимона та дрібненько наріжте чілі. Познімайте листочки з трав та грубо їх наріжте. Розбийте яйця в окрему миску.

8) Коли різотто охолоне, додайте хлібні крихти, чеддер, чілі, цедру, яйця та трави, добренько все приправте та перемішайте.

9) Змажте маслом 20 см. форму для випічки та викладіть на дно пергамент. Готуйте цукор та журавлину на середньому вогні протягом 1-2 хвилин, далі додайте їх в форму та рівно розподіліть. Викладіть суміш для майбутньої горіхової печені та розрівняйте її задньою частиною ложки.

10) Накрийте печеню фольгою та випікайте 45 хвилин, потім заберіть фольгу і продовжуйте готувати ще 15 хвилин. Коли вона почне покриватися золотою скоринкою дістаньте її з духовки та відсуньте на 10 хвилин в бік, щоб дати їй настоятись.

11) Для того, щоб вийняти печеню з форми використовуйте ніж. Далі покладіть тарілку або дошку для сервірування вгору, накрийте руку рушником та різко переверніть форму. Після обережно підніміть форму. Печеня підійде для подачі з любими гарнірами.

 

Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com

Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.

Exit mobile version