Я пригадую як на мене батьки дивилися, коли я в перше засунув замотаний в (чистий) пакет з сміття Лосось в посудомийку. Мама певно думала, що синок остаточно подурів. Але то була чи не найсмачніша риба в мому житті. Головне памятайте, що порошок давати не треба і пакет має бути справді щільно закритий;) Якщо вакуумно запаяти пакет, то можна навіть під час миття готувати. Ви тоді не тільки зекономите на посуді і часі, а ще й на енергії для готування (з новими розцінками на комуналку вартує задуматись).
Це не приколи, а дійсно цікавий варіант готування на високому рівні для всіх хто немає грошей чи місця на професійну Sous Vide машину. Спробуйте мій рецепт на шинку з посудомийки і дайте знати в коментарях, що Ви думаєте…
Шинка з посудомийки
Що треба на на 1 шинку (для приб. 8 людей)
3 кг шинки з шкіркою та кісточкою
12 гвоздик
6 зерняток перцю
4 зернятка духмяного перцю
2 зубчика часнику
1 чл. солодкого червонго перцю
¼ чл. сушеного імбиру
2 чл. солі
2 сл. Олії
3 Лаврових листа
Шкірка з 1 апельсина
2 ч.л. меду (різнотравя)
Як робити ?
Шинку помити, пусушити з кухонним папером і шкірку порізати решіткою приб 1*1см. Гвоздику вколоти у шкірку з однаковою відстанню.
Перець, духмяний перець і часник перемолоти, додати імбир, паприку, сіль і олію. Мясо натерти цією сумішю і помістити у міцний поліетиленовий пакет. Додати лавровий лист і апельсинову цедру. Втикнути у мясо (не доторкаючись до кісти) мясний термометер (бажано цифровий безпровідний). Налаштувати на 57 градусів. Пакет щільно завязати випустивши максимально багато повітря (краще машина для вакуумування). Пакет помістити у посудомийку (звісно чисту без посуди) і включити режим полоскання при 65 градусів за цельсієм. Тримати м’ясо у посудомийці до осягнення внутрішнйої температури – 57 градусів (це може триавти около 3 годин).
М’ясо витягнути з пакету і забрати спеції. Пройтися паяльною лампою по шкурці до досягнення золотистого кольору. Помастити медом і щераз коротенько пройтися паяльною лампою. Альтернативно можна розігрити гриль в духовці на максимум (за звичай то приб. 250 градусів) і запікати 5-10 хв. на верхній поличці.
В результаті Ви отримуєте надзвичайно ніжне, сочисте та ароматне мясо яке гарно пасує до солодкавого соусу з темного пива та ніжних гарнірів як картопляного пюре, овочі в сметані і т.п.
Підказака:
Хто немає посудомийки бере найбільший баняк який може найти у хаті чи у сусідів і заповняє його на ¾ холодною водою. Кульок поміщає у баняк (пакет неповинний торкатися дна баняка і розміщає ще один термометер для контролю температури води (не повинна бути вища 70 градусів), на м’ясо ставить тарілку щоб воно не сплило на верх і у закритому баняку на найменшому вогні гріє (постійно контролюючи температру води та м’яса) приблизно 5 годин.
Хто захопиться даним методом готування можливо зацікавиться машиною яка контролює самостійно весь процес і значно полегчує даний метод готуваня який називається “Sous-Vide».
Якщо Вам стало цікаво гляньте також на нашу статю про Використання побутової техніки не за призначенням