Site icon streetfood.in.ua

Сніданковий мафін як у Лондоні

Під час відрядження до Лондона я поспішав на зустріч, але виявилося, що в готелі не було включено сніданку. Шукаючи швидкий перекус, я побачив чергу до невеличкого закладу напроти.  Черга була цікава: бізнес-леді у стильному плащі, працівник у жилетці та касці, студенти — здавалось, тут був увесь Лондон. Черга на 5-6 людей, але рухалась швидко.

Переходячи вулицю, я намагався зрозуміти логіку руху, щоб не потрапити під машину. В Англії це завжди виклик, особливо коли голодний і поспішаєш :) Зайшовши до закладу, я зрозумів, чому всі тут: у меню були прості, але апетитні брекфест мафіни. Мафіни з ковбасками, яйцем, шинкою, сиром та інше. Це був швидкий, зручний і смачний сніданок, який ідеально підійшов для мого ранку в дорозі. Тепер такі мафіни стають у пригоді під час кожного мого відрядження — завжди зручно й ситно.

Але саме вдома я роблю цей сніданок по-своєму, трошки здоровіше і більш винточино . Свіжий салат, соковитий помідор, добра шинка й ідеальний пухкий омлет перетворюють цей швидкий перекус за два фунти на один із моїх улюблених сніданків. Тому що вдома я можу дозволити собі не поспішати й насолоджуватися кожним шматочком…

 

Що треба на 1 мафін ?

1 брекфест мафін (купуйте готові або рецепт тут)

1 яйце

1 ч.л. вершків

1 слайс шинки

1 с.л. тертого сиру (молодий чеддер, гуда або інший улюблений який добре топиться)

1 кружечок помідора

Трохи міксу салату (в ідеалі рукола, молодий шпита та листя молодого бурячка)

1 ч.л. майонезу або класичного Brown Sauce (наприклад HP)

Вершкове масло для смаження

 

Як робити?

У мисці збийте яйце з 1 ч.л. вершків. Додайте дрібку солі за смаком. Відкладіть.

Розріжте мафін навпіл. На малій сковороді (приб. 20см) розтопіть невеликий шматочок вершкового масла й злегка підрум’яніть обидві половинки булочки. Відкладіть на теплу тарілку.

У тій самій сковороді розтопіть ще трохи вершкового масла. Вилийте яєчну суміш на сковороду. На середньому вогні під час смаження пеиших пару секунд злегка перемішуйте омлет силіконовою лопаткою, так щоб яйце було по всій поверхні пательні і омлет став пухким і м’яким. Як тільки омлет почне тримати форму, посипте сиром,  згорніть його навпіл, оберніть і зніміть пательню з вогною.

На нижню половинку мафіна намажте трохи майонезу або Brown Sauce. Викладіть мікс салату, кружечок помідора, слайс шинки і зверху — пухкий омлет.

Накрийте верхньою половинкою мафіна.

 

 

Exit mobile version