Ми звикли розділяти смаки на чотири: кисле, солодке, солоне і гірке. Але в азійській кухні знають і п’ятий смак — умамі, який асоціюється з білковими продуктами, такими як соєвий соус, пармезан, волоські горіхи, гриби чи помідори. У цьому рецепті ми використаємо пасту місо, яка надасть страві глибокого, насиченого смаку. Це швидка, але незабутньо смачна страва. […]
Категорія: Паста, тісто і рис
Брецель, брецн, прецель… лиш би не “крендель” ;) Брецель, в Німеччині є офіційною емблемою пекарів і дуже часто зображується на вивісках булочних, пекарень і фірм, що займаються виготовленням різноманітних хлібобулочних виробів. А на Октоберфест брецль такий же невід’ємний, як і саме пиво, якого п’ють до нього. Ну і звісно в Мюнхені до школи, ми традицінйо […]
Під час відрядження до Лондона я поспішав на зустріч, але виявилося, що в готелі не було включено сніданку. Шукаючи швидкий перекус, я побачив чергу до невеличкого закладу напроти. Черга була цікава: бізнес-леді у стильному плащі, працівник у жилетці та касці, студенти — здавалось, тут був увесь Лондон. Черга на 5-6 людей, але рухалась швидко. Переходячи […]
Це рецепт crêpe з Франції, який мені дали в Мон-Сен-Мішель. Вважається, що там готують одні з найкращих крепів світу. Вони просто шикарні й не містять дорогих інгредієнтів. Що треба на прибл. 8 млинців (20 см в діаметрі)? 100 г газованої мінеральної води 100 г молока 100 г муки 1 велике яйце 1 ст. л. топленого […]
Різото… Звучить водночас смачно, але й страшно, якщо подумати, що треба готувати самостійно. Це одна з тих страв, яку переважно замовляють у ресторані, бо вважають її надто складною для приготування вдома. Він може вийти кашоподібним, заклейким чи розвареним… Я не буду казати, що все надзвичайно просто, бо то одна зі страв, де треба собі трошки […]
У рамках експерименту безвідходного використання моїх месників (качок), я запікав їх цілими. І от на тарілку попадали грудинки, лапки, але на каркасі лишалося ще чимало м’яса. Тому й подумав, що пора зробити спрінгроли. Смажені в олії східні крученики із тоненького тіста “вантан”, фаршировані сумішшю із рисових макаронів, сезонних овочів, можливо, м’яса, риби або креветок (або тільки овочів та […]
Mac&Cheese – то класична страва для молоді (й не тільки) на швидку руку. Вітамінами там і не пахне, але смачно та ситно. Інколи й такого треба :) Що треба на 6 порцій? 500 г макаронів (не варених) 50 г Масала 1 цибуля, подрібнена кубиками 1 1/2 ст. л. борошна 500 г розігрітого молока 200 г бульйону […]
Як борщ в Україні, так і кожна famiglia в Італії має свій секрет, як готувати дійсно смачну пасту. Певно, всі бачили шедевр кінематографії “Хрещений батько”, і пам’ятає сцену, коли Майкл Корлеоне заходить на кухню, а Clemenza йому розказує секрет свого соусу: “Підійди, малий, я тобі щось покажу. Хто знає? Може, тобі теж доведеться одного дня […]