Site icon streetfood.in.ua

Streetfood in AUSTRALIA

meat-pie

Felix Figurek (1967 р.), проживає у Melbourne, про вуличну їжу в Австралії.

Суто австралійська кухня немає чим дуже відзначитися і це мабуть відноситься і до вуличної їжі. Це завдяки тому, що на “п’ятому контенеті” кулінарія, яку ми знаємо сьогодні, почала розвиватися около 60 років тому. Адже усі приміщення де продяється вулична їжа в Австралії заповнені блюдами, які мають коріння в Європі, Америці чи Азії. Так наприклад “Fish and Chips”, “Pizza”, “Sushi” або “Burger” часто хто називає “австралійськими”. Одначе в Австралії є одне блюдо, яке може зараз і не таке популярне, як згадані вище блюда, але яке і далі рахується тільки австралійським – це Meat Pie (м’ясний пиріг). Основні індігрієнте австралійського м’ясного пирога це фарш (із свинини, говядини або баранини), гриби, цибуля та підливка. Австралійський м’ясний пиріг дуже схожий на англійський Steak Pie.

 

Коментар Юрка Підсадного:

Meat pie має невеличкий розмір, чому ідеально підходить на роль “takeaway food”, тобто їжі яку можна взяти з собою. За звичай при подачі поливають соусом. Це може бути підлива (gravy) або банально кетчуп. Meat pie також важжається стравою Ново Зеландії. у 2003 році колдишній премієр Вейлсу назвав Meat pie нацональною стравою Австралії. Популярний бренд Fou’N’NTwenty виготовляють 50 000 штук в годину ! Так і треба, оскільки статестично кожен автралієць їсть около 12 шт. в рік. В першу чергу його люблять їсти під час ігри футболу та рагбі (як в Америці хот-доги).

Ви теж маєте Українське коріння і проживаєте за кордонном де є цікава вулична їжа ? Пишіть нам на streetfood.in.ua@gmail.com

 

Exit mobile version