Site icon streetfood.in.ua

Zabáljcsak (Будапешт)

Zabáljcsak (Будапешт)

Ця історія не про класичний заклад, що стоїть на одному місці, а про машинку, яка постійно міняє своє місце дислокації, щоб принести людям шматочок щастя, – про food truck Zabáljcsak. А взнати його координати можна лише на офіційній сторінці в ФБ.

 

Хто знає, що таке pulled pork, той вже здогадується, до чого я веду. Хто ні, то pulled pork – це, одним словом, метод приготування свинини під низькою температурою, зате дуже довгий час (близько доби), після чого м’ясо просто розпадається чи-то, пак, розвалюється і стає просто неймовірно смачним.

Ці хлопці організували свій вагончик із сендвічами, про які в Будапешті ходять легенди, до яких стоять черги так, щоб скуштувати цей розкішний сендвіч!

Розташовуються вони неподалік місць скупчення не туристів, а звичайних мешканців, які цінують смачну, швидку вуличну їжу. Цього разу це було біля ковзанки.

Черги не було, що порадувало, а меню не таке вже і широке. Звісно, це ж фуд трак, що спеціалізується на pulled pork. Звичайний сендвіч коштує 1400 ft (appr. 4,7 євро), а з сиром – 1800 ft (appr. 6 євро).

Мені порекомендували скуштувати DeLuxe версію, бо тут є велика порція сиру Чеддар. Загалом, сендвіч складається зі свіжесенької чіабати, нормальної порції свинини, маринованих огірочків і салату з моркви та капусти. Ніяких тобі соусів, бо це м’ясо з легкістю їх заміняє.

На фото половинка сендвіча.

Так як я був ситий, ми замовили собі один сендвіч на двох, але тільки хлопці відкрили ємність, в якому зберігається м’ясо, в мене потекли слинки, і одразу зголоднів.

Перший укус, і я зрозумів, що закохався. Таких ніжних сендвічів ще ніколи не їв, тим паче – це свинина. Було враження, ніби це хмаринка з м’яса, яка просто тане в мене в роті, а в комбінації з легким салатом і огірочками та щедрою порцією сиру Чеддар, – це просто казка.
Я рекомендую всім не мусульманам і не євреям скуштувати сендвічі з pulled pork, якщо матимете таку нагоду. В Україні, на превеликий жаль, мало хто взагалі знає про існування таких страв, та разом з Юрком ми обов’язково зробимо “Pulled pork sandwich party” на Винниківському озері цього літа.

Адреса: треба слідкувати в фб

Офіційна сторінка в facebook

Exit mobile version