Site icon streetfood.in.ua

Заморожений чізкейк «Чорний ліс»

Рецепти Джеймі Олівера українською

Jamie Oliver

Заморожений чізкейк «Чорний ліс»

(Black forest frozen cheesecake)

«Цей прекрасний сучасний десерт однозначно приємно вразить ваших гостей!»

 

Бісквіт:
75 гр. несолоного вершкового масла + шматочок для змазки
300 гр. печива з чорним шоколадом

Начинка:
2 х 425 гр. банки темних вишень в сиропі
2 клементини
350 гр. цукрової пудри
6 великих яєць
400 мл жирних вершків
560 гр. сиру Філадельфія
2 чайних ложки екстракту ванілі

Глазур:

200 гр. чорного шоколаду (70% какао) + додатково для подачі
жирні вершки
50 гр. несолоного вершкового масла
1 клементин

 

Приготування:

1) Попередньо розігрійте духовку до 180ºC. Візьміть 23 см  форму для випічки та змажте її жиром.

2) Для приготування бісквіту вам необхідно розтопити масло в каструлі на низькому вогні. Подрібніть печиво на маленькі крихти в комбайні  та додайте до нього топлене масло.

3) Ретельно перемішайте масло з печивом до однорідності та викладіть суміш рівним шаром на дно форми.

4) Поставте в розігріту духовку на 10 хвилин або доки корж не потемнішає. Дістаньте форму з духовки та лишіть її охолоджуватись.

5) Тим часом приступаємо до начинки. Для цього необхідно змішати вишні з сиропом, цедру клементинів з соком та 150 гр. цукру і поставити суміш на середній вогонь.

6) Готуйте суміш протягом 20 хвилин або доки вона не почне густішати. Зніміть суміш з плити та лишіть її охолоджуватись.

7) Відділіть білки від жовтків в 2 окремі миски. До жовтків додайте 200 гр. цукру та збивайте їх міксером протягом 5-7 хвилин або до білуватої повітряної консистенції.

8) Збийте яєчні білки до стійких піків.

9) В 3 мисці легенько збийте вершки, філадельфію та екстракт ванілі.

10) Додайте жовткову суміш в сирну та обережно змішайте її з білками. Ложкою викладіть суміш на бісквітну основу і полийте її вишневим сиропом.

11) Відправте чізкейк в морозильник на ніч.

12) Перед самою подачею чізкейку зробіть для нього шоколадну глазур. Поставте теплостійку миску середнього розміру над каструлею з киплячою водою, додайте в миску чорний шоколад, вершки, масло та чекайте доки інгредієнти почнуть топитися, періодично їх помішуючи. Дістаньте чізкейк з форми і поставте на підставку.

14) Зверху полийте чізкейк шоколадною глазур’ю та прикрасьте його невеликою кількістю тертого шоколаду та цедри клементину.

 

Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com

Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.

Exit mobile version