Запечений сир камамбер
«Його приготування доставляє море задоволення, він має прекрасний вигляд і зазвичай всі готують такий або подібний камамбер на Різдво. Це фантастичний спосіб насолодитися ним. М’який, кремовий, спокусливий та ароматний.»
Інгредієнти:
400 гр. хлібного борошна грубого помелу + додатково для присипки
400 гр. обойного борошна грубого помелу
1 х 7гр. пакетик сухих дріжджів
Несолоне вершкове масло
80 гр. черствих панірувальних сухарів
3 х 250 гр. круглого сиру камамбер
6 гілочок свіжого розмарину
3 маленьких зубчики часнику
1-2 шт. свіжого червоного перцю чілі
оливкова олія
Приготування:
Змішайте все борошно, дріжджі та 1 чайну ложку морської солі у великій мисці. Зробіть всередині воронку та поступово влийте туди 550 мл. прохолодної води, при цьому постійно помішуючи та піднімаючи борошно знизу до утворення грубого тіста. Замішуйте тісто на чистій, посипаній борошном поверхні, протягом 10 хвилин або доки тісто не стане однорідним та еластичним. Покладіть тісто в миску змазану жиром, накрийте його чистим кухонним рушником та поставте в тепле місце на 2 години.
Змажте маслом красивий теплостійкий піднос для запікання, потім рівним шаром посипте його панірувальними сухарями. Зріжте оболонку з кожного камамбера, при цьому залишаючи по краях по 1 см. Зніміть верхівку з кожної гілочки розмарину та увіткніть її в м’який сир, далі почистіть часник, акуратно наріжте перець чілі, та також покладіть їх в середину камамбера. Посипте кожний сир щіпкою морської солі та чорного перцю та покладіть сир в центр підносу. Розділіть тісто на три частини, далі кожну з тих ще на 10 частин, щоб загалом вийшло 30. Один за одним скрутіть кожний шматочок в кульку та покладіть його на піднос, викладаючи таким чином змійку по колу, як на картинці. Лишіть сир відпочити на годину, накривши його вологим кухонним рушником.
Попередньо розігрійте духовку до 180°C. Зніміть залишки листя з розмарину в маленьку піалу, перетріть їх з невеликою кількістю олії та розкладіть по поверхні тіста. Зверху посипте щіпкою морської солі та маленькими шматочками масла, які потім почнуть танути та розтікатись по всьому тісті. Випікайте півгодини або доки камамбер не стане м’яким, а хліб не пропечеться та підніметься. Стукніть підносом посередині столу, лікті напоготові, вам буде важко встояти. І найголовніше, що ви маєте в запасі ще 2 головки сиру, готові для запікання. Як тільки ви подасте перший камамбер, випікайте другий на підносі біля 20 хвилин, далі перекладіть його на піднос з хлібом та за необхідністю повторіть дію з залишившимся сиром. Після цього щасливі гості вам гарантовані!
Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com
Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.