Як борщ в Україні, так і кожна famiglia в Італії має свій секрет, як готувати дійсно смачну пасту. Певно, всі бачили шедевр кінематографії “Хрещений батько”, і пам’ятає сцену, коли Майкл Корлеоне заходить на кухню, а Clemenza йому розказує секрет свого соусу: “Підійди, малий, я тобі щось покажу. Хто знає? Може, тобі теж доведеться одного дня нагодувати 20 хлопців”.
Це був один із перших моментів, де я зрозумів, що вартує прислуховуватися, коли італієць тобі щось розказує про кулінарію, і до сих пір ловлю кожен момент, де можна щось цікаве дізнатись, коли подорожую.
Спагеті ідеально представляє італійську кухню: не надто складно приготувати, можна одразу зробити велику кількість для багатьох голодних гостей, використовуються тільки кращі інгредієнти. Водночас догматично дотримуєшся рецепту, який тобі дала мама чи батько, а вони у свою чергу отримали від своїх батьків.
Клеменца назвав нам у фільмі тільки головні моменти, тому я їх доповню трішки власною практикою. Надіюся, за це завтра не прокинуся біля відрізаної голови коня ;)
Вuon appetito!
Що треба?
50 мл оливкової олії
3 цибулі, дрібно нарізаної
1 морква, потерта, середнього розміру
2 палички зеленої селери, дрібно нарізаних
2 лаврові листи
2 зубчики часнику, дрібно нарізаних
1 ст. л. доброї томатної пасти
500 г пасата (помідори з банки) або зрілі помідори без шкірки
1 горнятко (200 мл) бульйону (телячий або курячий)
150 мл червоного вина (рекомендую chianti)
Сіль, свіжо мелений чорний перць
Ще цікавлять рецепти з фільмів? Дайте знати в коменатрях чи Facebook