Гарніри та соуси

Сальса верде

Під час поїздки до Маямі, поряд з неперевершеним барбакоа (рецепт тут), мені вдалося відкрити ще один кулінарний шедевр — сальса верде. Інтенсивність та свіжість інгредієнтів цієї сальси верде, з її зеленими помідорами, халапеньйо, кінзою та лаймом, створюють дивовижний баланс з глибокими, багатими смаками барбакоа, ідеально балансуючи жирність та спеції. Цей рецепт стане вашим надійним вибором […]

Сальса верде Read More »

Зелене рісотто з перловки

Цей гарнір здатний стати зіркою будь-якого столу, тож подбайте, щоб основна страва відповідала рівню (наприклад, ідеально пропечена качка 😉). Хоча тут використані звичні інгредієнти, результат справді вражає. Переконайтесь самі! Що треба? 100 г перлової крупи 200 г молодого шпинату 50 г свіжого молодого горошку 150 мл курячого або овочевого бульйону 2 ст.л. оливкової олії Щіпка

Зелене рісотто з перловки Read More »

Запечена картопля по-середземноморськи

Цей рецепт я відкрив для себе ще в дитинстві у грецькому ресторані. Відтоді ця картопля стала моїм улюбленим гарніром до м’яса, риби чи навіть fish & chips. Особливо смачно поєднувати її з м’ясом гірос, цацикі та загортати в паляничку (піту) — ідеальний домашній стрітфуд! Що треба? 1 кг картоплі (не розсипчастої, бажано червона, середнього розміру)

Запечена картопля по-середземноморськи Read More »

Баварські картопляні книдлі

Те, що я з Баварії Ви вже певно знаєте. Те що у Баварії люксичне пиво і вміють готувати м’ясо теж певно не секрет. А от улюблений гарнір Баварців  у наших карах на жаль не такий відомий. Пора це змінити, адже картопляні книдлі не тільки смачний та не надто складний у готуванні, але й просто ідеально

Баварські картопляні книдлі Read More »

Green Magic Butter

Готуючи стейк-сендвіч, я шукав щось легше й цікавіше за класичні соуси на майонезній основі. Хотілося створити додаток, який підкреслить смак м’яса, додасть свіжості, кислинки й пікантності, але без домінуючого смаку масла. Надихнувшись ідеєю аргентинського чімічурі, я вирішив експериментувати з зеленими інгредієнтами і повитягував все, що було і на перший погляд не кусалося. Результат перевершив очікування:

Green Magic Butter Read More »

Грецький йогуртовий соус-закуска “Цацикі” (дзадзикі)
Рецепти Юрка Підсадного

Я вже давно стільки кулінарного натхнення не привіз з собою, як з останньої подорожі на Крит (Греція). Хто стикався з грецькою кухнею знає, що таке цацикі (чи дзадзикі). Я його роблю практично скільки себе пам’ятаю, але тільки після розмови тет-а-тет з кухарем на Криті дізнався усі секрети, щоб він у мене був дійсно автентичним. Ну

Грецький йогуртовий соус-закуска “Цацикі” (дзадзикі)
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Грецькі палянички “піта”
Рецепти Юрка Підсадного

Паляничка “піта” у Греції повсюди. Її подають практично до всіх страв у ресторані, а також загортають у неї гірос (м’ясо з вертикального рожна) разом зі свіжими овочами та неймовірно смачним соусом цацикі (рецепт якого тут: Цацикі). До речі, це перша страва, яку я готував на професійній кухні. Коли я ще під стіл пішки ходив, власники

Грецькі палянички “піта”
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Salsa verde (зелений соус)
Рецепти Юрка Підсадного

Сальса верде – звучить круто й складно, але насправді все дуже просто. Потрібно лише помістити все у блендер, збити й дати настоятися. Готово! Люксично смакує до молодої картоплі, вареної в мундирах, м’яса, креветок та білої риби з грилю, а особливо – як топінг до доброї шаурми. Що треба? 1/2 пучка руколи 1 пучок гладкої петрушки

Salsa verde (зелений соус)
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Гаряча вишнева поливка
до морозива та десертів
Рецепт від Юрка Підсадного

Часто моє натуральне морозиво (gelato.in.ua) хочуть поливати штучними топінгами з супермаркету. Навіщо? Зробити власний натуральний соус так просто і так смачно! Спробуйте самі! Що треба? 1 банка (500 мл) вишень у власному соку (без кісточок) 1 ч. л. крохмалю 50 г цукру Як робити? Зцідити сік з вишень (прибл. 250 мл) і змішати його з крохмалем.

Гаряча вишнева поливка
до морозива та десертів
Рецепт від Юрка Підсадного
Read More »

Гарячий шоколад
поливка до морозива та десертів
Рецепт від Юрка Підсадного

Поливати смачну домашню випічку чи морозиво (gelato.in.ua) штучним топінгом із супермаркету? Краще здивуйте своїх гостей домашнім гарячим шоколадом. Повірте, різниця ще та! Що треба? 100 г чорного шоколаду (70% какао) 350 мл вершків (30% жирності) 70 г вершкового масла 200 г цукру Як робити? Шоколад подрібнити на грубі шматочки. Вершки, масло і цукор розігріти в

Гарячий шоколад
поливка до морозива та десертів
Рецепт від Юрка Підсадного
Read More »