Категорія: Паста, тісто і рис

Як правильно готувати млинці (Crêpe)
Основи куховарства

Це рецепт crêpe з Франції, який мені дали в Мон-Сен-Мішель. Вважається, що там готують одні з найкращих крепів світу. Вони просто шикарні й не містять дорогих інгредієнтів.   Що треба на прибл. 8 млинців (20 см в діаметрі)? 100 г газованої мінеральної води 100 г молока 100 г муки 1 велике яйце 1 ст. л. топленого […]

Як правильно готувати різото
Основи куховарства
Крок за кроком
Рецепти Юрка Підсадного

Різото… Звучить водночас смачно, але й страшно, якщо подумати, що треба готувати самостійно. Це одна з тих страв, яку переважно замовляють у ресторані, бо вважають її надто складною для приготування вдома. Він може вийти кашоподібним, заклейким чи розвареним… Я не буду казати, що все надзвичайно просто, бо то одна зі страв, де треба собі трошки […]

Спрінгроли (східні крученики) з качки
Рецепт від Юрка Підсадного

У рамках експерименту безвідходного використання моїх месників (качок), я запікав їх цілими. І от на тарілку попадали грудинки, лапки, але на каркасі лишалося ще чимало м’яса. Тому й подумав, що пора зробити спрінгроли. Смажені в олії східні крученики із тоненького тіста “вантан”, фаршировані сумішшю із рисових макаронів, сезонних овочів, можливо, м’яса, риби або креветок (або тільки овочів та […]

Макарони із сирним соусом “Mac&Cheese”
улюблені страви дітей (і не тільки)
Рецепти Юрка Підсадного

Mac&Cheese – то класична страва для молоді (й не тільки) на швидку руку. Вітамінами там і не пахне, але смачно та ситно. Інколи й такого треба :) Що треба на 6 порцій? 500 г макаронів (не варених) 50 г Масала 1 цибуля, подрібнена кубиками 1 1/2 ст. л. борошна 500 г розігрітого молока 200 г бульйону […]

Традиційні пиріжки з печі

Рецепти від Юрка Підсадного

Класичний український стрітфуд, у формі жирного куска тіста з рук бабці біля навчального закладу, має певний шарм… Однак я віддаю перевагу більше елегантному та менш жирному варіанту – традиційним пиріжкам з печі, як їх робила ще моя пра бабуня. Особливо на святвечір, це невід’ємна частина застілля, але й під час року не може не сподобатися. […]

Вареники з картоплею та цибулею

Вареники з картоплею та цибулею На 4 порції (приб. 40 шт) Вареники (та борщ) певно найважливіша страва української кухні. На диво, більшість рецептів з якими я стикався не чітко називають інгредієнти, а пишуть “на око”, “до готовності” та “до правильної консистенції”. Це не зрозуміло не тільки початківцям… Тому я попросив подругу – крутого дизайнера яка робить шикарні […]

Рецепт спагеті, за яким готує італійська Мафія
Хрещений батько
Рецепти з фільмів (інтерпретація Юрка Підсадного)

Як борщ в Україні, так і кожна famiglia в Італії має свій секрет, як готувати дійсно смачну пасту. Певно, всі бачили шедевр кінематографії “Хрещений батько”, і пам’ятає сцену, коли Майкл Корлеоне заходить на кухню, а Clemenza йому розказує секрет свого соусу: “Підійди, малий, я тобі щось покажу. Хто знає? Може, тобі теж доведеться одного дня […]