Категорія: Випічка та десерти

Заварний крем (для еклерів, тортів та ін.)
Рецепти Юрка Підсадного

Еклери та заварні тістечка самі по собі смакують не феноменально. Шедевром їх робить саме крем. Я ніколи не був фанатом модерних еклерів у всіх кольорах веселки, із їстивним золотом і на порошкових кремах. Я завжди любив еклер із класичним кондитерським кремом і свіжими ягодами. Цей рецепт я отримав від друзів з Мілюзу (Ельзас, Франція), які […]

Лінивий хліб (з тіста, яке нетреба місити – No-Knead Bread)
Рецепти Юрка Підсадного НЕ ГОТОВА!

Прочитав цікаву статтю про пекаря Jim Lahey, власника пекарні в Нью-Йорку «Sullivan Street Bakery». Джим пече хліб традиційним методом – не місить. Каже, що з таким може справитися і шестирічна дитина. Але пекарня дуже популярна, бо, мабуть, усім лінь пекти, тому приходять купувати до нього. Рецептом хліба пекар поділився у «The New York Times». І це є один […]

Tarte Tatin з яблуками
Рецепти Юрка Підсадного

Все-таки існує та проста випічка, яку можна приготувати швидко і спонтанно, але при цьому потішити всіх за столом. Tarte Tatin один з таких. Варіант з яблуками, класичний вибір французів. Bon appétit! Що треба? 80 г цукру 30 г вершкового масла 1 кг яблук (твердих, злегка кисленьких, наприклад “чемпіон”) 1/2 ч. л. меленої кориці 1 ст. л. […]

Як правильно готується безе?
Основи куховарства

Інколи начебто прості речі ставлять нас перед купою питань, і дуже часто відчуваєш себе демотивованим, коли вони не вдаються з першого разу. Однак пам’ятайте, що професійні кухарі – звичайні люди, як і ми. Просто вони знають декілька трюків або прийомів, як правильно приготувати той чи інший смаколик. Для мене великою загадкою, до прикладу, завжди було […]

Пляцок з румбамбару
Рецепти Юрка Підсданого

Рецепт цього пляцка мені дістався від моєї тітки з Німеччини, яка вважає його своєю козирною випічкою. Я все одно вирішив, що треба трішки підшаманити місцями. І наче результат тепер ще кращий. Тільки їй не кажіть :) Фішка у дуже легкому, пухнастому тісті та великій частці фруктів. Тут я взяв румбамбар (інша назва: ревінь) з яблуком, […]

Лимонний тарт (Tarte au citron)
Рецепти Юрка Підсадного

Існують такі страви, які треба готувати поетапно. І це займає чимало часу. Дивися на ту гору посуду і думаєш: “НаХіба я за то взявся?”. А потім, коли страва готова, і твоя кохана чи гості просто сяють від щастя, думаєш: “Ні, таки воно того вартувало”. От лимонний тарт (Tarte au citron) для мене саме така річ. […]

Яблучні равлики
Рецепти Юрка Підсадного

Коли ми чекали на нашу донечку, дружині дуже хотілося солодкого. Але при цьому не хотіли грішити шоколадом чи подібним. Та й у магазинах ніколи не знаєш, що отримаєш. Ось і почали робити собі часто ці яблучні равлики, які готуються дуже швидко і вимагають мінімум зусиль. Смакують чудово до чаю чи молока (мені до кави). А […]

Бельгійські бісквітні вафлі
Рецепт від Юрка Підсадного

Ще в дитинстві любив ті моменти, коли мені мама випікала свіженькі бісквітні вафлі. Вони трішки відрізняються від тих “бельгійських”, які продають на ярмарках, бо менш пухкі. Зате смакують значно ліпше: ззовні хрумкіші, а всередині м’якенькі. Чудово поєднуються з різними топінгами. Добре морозиво, збиті вершки, кленовий сироп або ягоди – все можна додати. Цукрову пудру – ТРЕБА! […]

Традиційні італійські різдвяні тістечка “Флорентійці”
Рецепт від Юрка Підсадного

Флоренція, певно, моє улюблене місто в Італії, а “флорентійці” – одні з улюблених тістечок. Ніжне тісто з горішками та сухофруктами, покриті карамелькою… нам-ням!   Що треба на прибл. 50 штук? Для начинки: 100 г сухофруктів (фініки, вишня, курага, родзинки) 30 г чищених не солених фісташок 80 г мигдалевих пластівців 120 г цукру 40 г ніжного меду […]

Традиційні німецькі різдвяні тістечка “Spekulatius”
Рецепт від Юрка Підсадного

Певно, найпопулярніше тістечко в німецькомовних краях, яке, між іншим, раніше вішали також на ялинку як декор, а потім діти з’дали (перша генерація подарунків на Різдво, які потім перетворилися в playstation, санки та шкарпетки ;)). Воно часто має форму персонажів германської міфології, але хто (як я) немає відповідних формочок, може просто взяти класичні. Спекулаціус – хрумкий і […]

Традиційні німецькі різдвяні тістечка “Heidesand”
у чотирьох виконаннях
Рецепт від Юрка Підсадного

Традиційні німецькі різдвяні тістечка під назвою “Heidesand” (з нім. пісочна пустиння) є дійсно цікавим видом десерту і заслуговують вашої уваги. Таємним інгредієнтом у гайдезанді виступає коричневе масло, яке ми готуємо самі, розігріваючи його певний час. В результаті отримуємо надзвичайне пісочне тістечко, приготування якого не складне, але потребує трішки часу. Однак, воно того однозначно варте. Що треба? […]

Домашній шоколадно-горіховий крем (nutella)
Рецепт від Юрка Підсадного

Оригінальна Nutella виходить дорого? Чи просто хочете бути впевнені в тому, що даєте своїм дітям (великим і малим)? Тоді спробуйте зробити самостійно! Ви тут також маєте можливість поекспериментувати зі спеціями… Де ще можна спробувати нутеллу з перцем чилі або з корицею? ;)   Що треба? 100 г несоленого арахісу 180 г лісового горіха 80 г цукру (бажано […]