Риба та морепродукти

Риба на овочевій основі в стилі Мінестроне

Мінестроне — традиційний італійський овочевий суп, який у цьому рецепті перетворюється на гарнір і основу для ніжної та соковитої риби. Ідеальна страва, щоб вразити гостей чи порадувати себе! Що треба? (на 4 порції) 500 г філе білої риби (тріска, сом, окунь) Сіль, перець 4 картоплини, великими кубиками 4 ст.л. оливкової олії 1 морквина, дрібними кубиками […]

Риба на овочевій основі в стилі Мінестроне Read More »

Дорадо у подушці з спаржею та морквою

У нас все частіше можна знайти свіжу дораду за приємною ціною. Ця риба має щільне, біле м’ясо та великі кістки, що ідеально підходить для тих, хто постійно бореться з дрібними кісточками. Крім того, подача страви в “подушці” з пергаменту, яку відкривають при гостях, створює справжній вау-ефект. Ідея проста: ви можете все підготувати заздалегідь, поставити в

Дорадо у подушці з спаржею та морквою Read More »

Щупальці восьминога з грилю

Що треба? 1кг свіжого восьминога 1 ч.л. солі 1 с.л. оцту 80 мл оливкової олії 2 зубчики часнику, грубо нарізані сік 1 лимона сіль та перець за смаком 1/2 ч.л. сушеного орегано 2 ч.л. свіжої петрушки, нарізаної Як робити? Оскільки щупальці восьминога під час готування можуть набрати обʼєму та може стоврюватися пінка під час готування,

Щупальці восьминога з грилю Read More »

Лосось пашот
Рецепти Юрка Підсадного

Пашот (з фр. poché) переважно асоціюють у нас тільки з яйцями (Бенедикт). Однак це не просто назва страви, а певний метод приготування, який можна застосувати до значно ширшого кола страв. Ось, наприклад, рецепт, як приготувати лосося у гарячій, пряній воді з білим вином, не доводячи її до кипіння. Лосось смакує просто феноменально, особливо із ризотто.

Лосось пашот
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Супер ніжна рибка із овочами по-східному
Готуємо при низьких температурах
Рецепти Юрка Підсадного

Незалежно від страви — чи то риба, чи м’ясо — смажити або запікати на високих температурах є звичним і швидшим, але точно не смачнішим. 80 градусів за Цельсієм — ось те заповітне число для отримання кращих результатів. Саме тоді страви стають надзвичайно ніжними, ароматними й смачними. Спробуймо так з гарним рибним філе. А оскільки воно

Супер ніжна рибка із овочами по-східному
Готуємо при низьких температурах
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Устриці з трьома вінегретами
Рецепти від Юрка Підсадного

Вінегрет – це не салат, а маринад, який використовують, власне, до зелених салатів. Але бувають і моменти, коли дуже пощастило в житі, і ми його можемо використати до свіжих устриць. Ідеальне поєднання з такими розкішними морепродуктами. І я так люблю більше, ніж класично з лимоном – це мені здається надто різким. Однак, найважче питання у приготуванні устриць:

Устриці з трьома вінегретами
Рецепти від Юрка Підсадного
Read More »

Bouillabaisse (Французький рибний суп)

Буябез настільки насичений і густий, що його складно назвати просто супом. Французи наполягають на використанні певних видів риби, але це на мою думку за межами перебування Франції, не варто сприймати занадто серйозно, особливо якщо деякі з них складно знайти у нас. Головне — взяти 2-3 види різних смачних риб для колоритності та смаку. Всетаки кулінарія

Bouillabaisse (Французький рибний суп) Read More »

Мідії в пряному соусі з вина та помідорів

Сезон мідій триває у ті місяці, де є буква “R”, тобто September-April (вересень-квітень). Якщо ви ще не куштували їх, це варто виправити! Цей рецепт з пряним соусом — ідеальний варіант для вечері на двох або вечірки. Подайте великий баняк із мідіями на стіл, додайте багет і насолоджуйтеся! Що треба? (на 4 порції) 4 ст.л. оливкової

Мідії в пряному соусі з вина та помідорів Read More »

Мідії по-тайськи у кокосовому соусі

Сезон мідій — це чудова нагода потішити себе новими смаками. Цей тайський варіант із кокосовим молоком і карі пастою додає екзотичного акценту до класичних мідій. Ідеально для романтичної вечері чи компанії друзів. Подавайте мідії у великому баняку на стіл, додавайте рис або багет, і насолоджуйтеся! Що треба? (на 4 порції) 4 ст.л. нейтральної олії 1

Мідії по-тайськи у кокосовому соусі Read More »

Rouille (руй)
Прованський часниковий соус до рибних страв
Рецепти Юрка Підсадного

Руй – це прованський густий часниковий соус для рибних страв, а до супу буйабес (фр. Bouillabaisse) взагалі є неодмінною складовою подачі. Назва соусу в перекладі з французької означає іржа, оскільки, приготований за традиційним рецептом, він має червоно-коричневий колір. Повірте, на смак він набагато кращий, аніж на вигляд, особливо коли його густо нанести на трішки підсмажений багет. Що

Rouille (руй)
Прованський часниковий соус до рибних страв
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »