Сальса верде – звучить круто й складно, але насправді все дуже просто. Потрібно лише помістити все у блендер, збити й дати настоятися. Готово! Люксично смакує до молодої картоплі, вареної в мундирах, м’яса, креветок та білої риби з грилю, а особливо – як топінг до доброї шаурми. Що треба? 1/2 пучка руколи 1 пучок гладкої петрушки […]
Категорія: Авторські
Інколи страви мають дивний імідж, і нам, можливо, дещо некомфортно готувати їх для гостей. Цей гороховий суп – один з тих варіантів, коли можна кардинально змінити погляд людини на страву. Гості зацінять, повірте. Тільки не забудьте їх вчасно вигнати з хати, бо проти газів я рецепта не маю ;) Що треба на 6 порцій? 1 […]
Це швидкий рецепт, з яким можна без особливих зусиль здивувати когось своїми кулінарними вміннями. Недаремно це чи не найпопулярніший стрітфуд Азії. За цим принципом можна маринувати також практично всі види м’яса. Подайте три різні шашлички й зробіть страву ще цікавішою. На фото видно якіторі з качиних сердець, які я вирішив використати у рамках спроби безвідходного використання […]
Все-таки існує та проста випічка, яку можна приготувати швидко і спонтанно, але при цьому потішити всіх за столом. Tarte Tatin один з таких. Варіант з яблуками, класичний вибір французів. Bon appétit! Що треба? 80 г цукру 30 г вершкового масла 1 кг яблук (твердих, злегка кисленьких, наприклад “чемпіон”) 1/2 ч. л. меленої кориці 1 ст. л. […]
Це рецепт crêpe з Франції, який мені дали в Мон-Сен-Мішель. Вважається, що там готують одні з найкращих крепів світу. Вони просто шикарні й не містять дорогих інгредієнтів. Що треба на прибл. 8 млинців (20 см в діаметрі)? 100 г газованої мінеральної води 100 г молока 100 г муки 1 велике яйце 1 ст. л. топленого […]
Пісочне тісто багатофункціональне, добре зберігається і просте у приготуванні. Важливо не надто довго його мішати (щоб не було забите) і використовувати першокласні інгредієнти. Тоді у вас буде ідеальне печиво і тарталетки. Крім цього, пісочне тісто широко використовують як основу для пирогів, як солодких (наприклад, американський яблучний), так і солоних (наприклад, шпинат + фета). Переважно для […]
Інколи начебто прості речі ставлять нас перед купою питань, і дуже часто відчуваєш себе демотивованим, коли вони не вдаються з першого разу. Однак пам’ятайте, що професійні кухарі – звичайні люди, як і ми. Просто вони знають декілька трюків або прийомів, як правильно приготувати той чи інший смаколик. Для мене великою загадкою, до прикладу, завжди було […]
Пашот (з фр. poché) переважно асоціюють у нас тільки з яйцями (Бенедикт). Однак це не просто назва страви, а певний метод приготування, який можна застосувати до значно ширшого кола страв. Ось, наприклад, рецепт, як приготувати лосося у гарячій, пряній воді з білим вином, не доводячи її до кипіння. Лосось смакує просто феноменально, особливо із ризотто. […]
Часто моє натуральне морозиво (gelato.in.ua) хочуть поливати штучними топінгами з супермаркету. Навіщо? Зробити власний натуральний соус так просто і так смачно! Спробуйте самі! Що треба? 1 банка (500 мл) вишень у власному соку (без кісточок) 1 ч. л. крохмалю 50 г цукру Як робити? Зцідити сік з вишень (прибл. 250 мл) і змішати його з крохмалем. […]
Назвою все сказано – це найсмачніші та найсоковитіші медальйони зі свинини, які ви будь-коли їли у своєму житті. Крім того ви ще й можете заробити собі додаткові бали за процедуру підпалювання коньяку (фламбе). Тільки прошу – вважайте на витяжку, брови й штори ;) Що треба на 2 порції? 6 гілочок свіжого розмарину 1 свиняча вирізка […]
Поливати смачну домашню випічку чи морозиво (gelato.in.ua) штучним топінгом із супермаркету? Краще здивуйте своїх гостей домашнім гарячим шоколадом. Повірте, різниця ще та! Що треба? 100 г чорного шоколаду (70% какао) 350 мл вершків (30% жирності) 70 г вершкового масла 200 г цукру Як робити? Шоколад подрібнити на грубі шматочки. Вершки, масло і цукор розігріти в […]
Незалежно від страви — чи то риба, чи м’ясо — смажити або запікати на високих температурах є звичним і швидшим, але точно не смачнішим. 80 градусів за Цельсієм — ось те заповітне число для отримання кращих результатів. Саме тоді страви стають надзвичайно ніжними, ароматними й смачними. Спробуймо так з гарним рибним філе. А оскільки воно […]