Основи куховарства

Cолодкі мариновані огірки від баби Юлі
Закрутки

Бабуся мого братухи Biggy – пані Юлія – вже з нами тут поділилася рецептом кращої паски. Але хто думає, що на тому кінець, той дуже помиляється. Ці огірки викликають залежність! Це єдиний раз, коли я бачив, що колеги пили сік із банки :) До барбекю, на застілля, або просто так. РЕКОМЕНДУЮ :) Що треба  на 12 […]

Cолодкі мариновані огірки від баби Юлі
Закрутки
Read More »

Як зберігати свіжу зелень
Основи куховарства

Бувало з Вами таке, що Ви пішли на базар, а там все таке гарне і зелене, що просто, довго не думаючи, закуповуєтесь різною зеленню? І потім вдома лежать великі пучки кінзи, петрушки, базиліку. Кохана (чи коханий) дивиться на Вас із піднятими бровами, а на лобі пише: “І що тепер ?” У мене таке буває доволі часто,

Як зберігати свіжу зелень
Основи куховарства
Read More »

Як правильно робити песто?
7 видів на всі потреби життя
основи куховарства

Песто з банки – це зовсім не те,  що треба. Ми говоримо про справжню смакоту, яку прямо за хвилини можна зробити самостійно. Слово “песто” походить від італійського “pestare” і означає “пом’яти”. Класично ми це робимо ступкою, але й блендер чи міксер зроблять своє діло на відмінно (головне не задовго міксувати). Важливим моментом для доброго песто є

Як правильно робити песто?
7 видів на всі потреби життя
основи куховарства
Read More »

Як готується соковитий курячий стейк
Основи куховарства

Інколи начебто прості речі ставлять нас перед складними завданнями. Так ось мене недавно запиталися, як смажити курячий стейк так, щоб він був м’яким і лишився соковитим? Насправді (як завжди у кулінарії) існує декілька методів для цього щастя. Однак мені найпрактичніше та ефективніше смажити з подальшим допіканням у духовці. Для цього куряче філе треба витягти завчасно з

Як готується соковитий курячий стейк
Основи куховарства
Read More »

ТОП-10 цікавих маринадів до салатів

Ви так полюбили нашу першу статтю про маринади до салату, що ми вирішили повторити цю тему. Оскільки на ринку зараз широко доступні фасовані мішані салати, нам лишається більше часу на маринад. Тому цього разу ми вибрали трішки цікавіші, які піднімуть Ваші салатики на новий рівень. Знову-таки достатньо всі інгредієнти змішати. Для цього я рекомендую користуватися скляною банкою

ТОП-10 цікавих маринадів до салатів Read More »

Мій фірмовий омлет
рецепти Юрка Підсадного

Наша родинна лікарка в Німеччині з нами у близьких дружніх стосунках. Коли ми у неї в гостях ночували, і я зранку зробив цей омлет, вона одразу приписала мені з мамою тест на холестерин і сварилась аж до моменту, коли скуштувала…  Такі речі не варто їсти щодня, але інколи не те що хочеться, а треба. Тому, якщо вже

Мій фірмовий омлет
рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Яєчня з духовки з беконом
рецепти Юрка Підсадного

Хрумкий бекон з яйцем – класична комбінація, яка стане ще кращою зі смаженим багетом на маслі з травами. Може, здасться, що забагато роботи на ранок, але це не так. Виглядає ефектно, робити легко і будете ситі, як мінімум, до обіду. Гарний сюрприз на “перший спільний сніданок” ;) Такого плану подачі також чудово спрацьовують, коли треба

Яєчня з духовки з беконом
рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Мюслі з фруктами
рецепти Юрка Підсадного

То з тих новомодних сніданків? Та ні… То вівсянка “по-модному”, тобто з фруктами, горішками та молочними продуктами. Мюслі вже їдять, скільки світ існує (ну майже ;). І то має добру причину. Тут є все для доброго старту дня, і при цьому не завантажує шлунок. А роботи, як два пальці об асфальт. Що треба на 2 порції?

Мюслі з фруктами
рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Ягідний смузі
Рецепти Юрка Підсадного

Якщо не звикли снідати зранку, смузі – гарний варіант. Він не тільки легкий для шлунку і швидко готується, але й повен вітамінів, які пригодяться протягом дня. Його також зручно можна пити по дорозі на роботу/навчання. Беріть цей рецепт як основу і змінюйте ягідки на свій смак іншими фруктами… Що треба на 1 л? свіжий сік трьох

Ягідний смузі
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Як вирощувати паростки мікрогрін?

Основи кулінарії

Нещодавно Streetfood розпочав свій кейтеринг, об’єднавши різних малих підприємців у Львові. Після замовлення маленького частування канапе, люди почали активно цікавитися одним із інгредієнтів – паростками або мікрогрін (microgreen), як стало модно називати. Ми їх використали як декор і «ізюминку» одних із канапе, але я їх взагалі дуже люблю використовувати у кухні. Особливо у холодну пору,

Як вирощувати паростки мікрогрін?

Основи кулінарії Read More »