Категорія: Основи куховарства

ТОП-10 цікавих маринадів до салатів

Ви так полюбили нашу першу статтю про маринади до салату, що ми вирішили повторити цю тему. Оскільки на ринку зараз широко доступні фасовані мішані салати, нам лишається більше часу на маринад. Тому цього разу ми вибрали трішки цікавіші, які піднімуть Ваші салатики на новий рівень. Знову-таки достатньо всі інгредієнти змішати. Для цього я рекомендую користуватися скляною банкою […]

Мій фірмовий омлет
рецепти Юрка Підсадного

Наша родинна лікарка в Німеччині з нами у близьких дружніх стосунках. Коли ми у неї в гостях ночували, і я зранку зробив цей омлет, вона одразу приписала мені з мамою тест на холестерин і сварилась аж до моменту, коли скуштувала…  Такі речі не варто їсти щодня, але інколи не те що хочеться, а треба. Тому, якщо вже […]

Яєчня з духовки з беконом
рецепти Юрка Підсадного

Хрумкий бекон з яйцем – класична комбінація, яка стане ще кращою зі смаженим багетом на маслі з травами. Може, здасться, що забагато роботи на ранок, але це не так. Виглядає ефектно, робити легко і будете ситі, як мінімум, до обіду. Гарний сюрприз на “перший спільний сніданок” ;) Такого плану подачі також чудово спрацьовують, коли треба […]

Мюслі з фруктами
рецепти Юрка Підсадного

То з тих новомодних сніданків? Та ні… То вівсянка “по-модному”, тобто з фруктами, горішками та молочними продуктами. Мюслі вже їдять, скільки світ існує (ну майже ;). І то має добру причину. Тут є все для доброго старту дня, і при цьому не завантажує шлунок. А роботи, як два пальці об асфальт. Що треба на 2 порції? […]

Ягідний смузі
Рецепти Юрка Підсадного

Якщо не звикли снідати зранку, смузі – гарний варіант. Він не тільки легкий для шлунку і швидко готується, але й повен вітамінів, які пригодяться протягом дня. Його також зручно можна пити по дорозі на роботу/навчання. Беріть цей рецепт як основу і змінюйте ягідки на свій смак іншими фруктами… Що треба на 1 л? свіжий сік трьох […]

Як вирощувати паростки мікрогрін?

Основи кулінарії

Нещодавно Streetfood розпочав свій кейтеринг, об’єднавши різних малих підприємців у Львові. Після замовлення маленького частування канапе, люди почали активно цікавитися одним із інгредієнтів – паростками або мікрогрін (microgreen), як стало модно називати. Ми їх використали як декор і «ізюминку» одних із канапе, але я їх взагалі дуже люблю використовувати у кухні. Особливо у холодну пору, […]

Як правильно варити: БУЛЬЙОН
Основи куховарства та корисні поради

Добрий бульйон, який буде служити основою для супів чи соусів, має бути кристально чистим і насиченим. Часто він трохи має смак овочів та спецій, бо їх додають зарано, або він просто виглядає не апетитно. Варіть бульйон на малій температурі при відкритій кришці. Якщо кипів більше, ніж 2 хвилини на сильному вогні, він починає мутніти. Пінку, […]

Як правильно готувати:
Кус-кус

Основи куховарства

Саме кус-кус – це назва як на страву, так і гарнір, якому присвячена ця стаття. По-моєму, смак традиційно підготовленого кус-кус значно кращий. І хоч кус-кус, звісно, можна парити просто над водою, і ми, зазвичай, у рубриці “Основи готування” зупиняємося тільки на гарнірі, цього разу хочу приготувати цілу страву.

Рецепт сиру Філадельфія

Основи куховарства

Імпортний сир філадельфія дорогий? Насправді його можна зробити самому, витративши майже стільки часу, як Ви витратите на покупки. Даний крем-сир чудово підходить як для суші, так і чізкейка.

Ситні сніданки | Рецепти від Юрка Підсадного

Сніданок – найважливіша їжа дня… Кажуть, що мами так вчать. Моя той момент пропустила :) Хоч і дідо любив по-баварськи накрити стіл свіжими булками та вибором ковбас і сиру так, щоб стіл гнувся. Все ж ми переважно обходилися канапками. То не в докір. Мамі на ранок було досить кави для початку. У мене щось теж […]

Як правильно варити: КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ
Основи куховарства та корисні поради

Картопляне пюре часто роблять водянистим, без структури та смаку… Це дуже шкода, бо добре пюре легко робити, і воно може частково навіть перебрати на себе увагу основної страви ;) Що треба на 4 порції ? 800 г розсипчастої картоплі 1 ч. л .солі 200 мл молока або вершків (15%) 2 ст. л. доброго вершкового масла Свіжомелений мускатний горіх […]

Як правильно варити
Основи куховарства

Рис має бути пухким, розсипчастим і не подібним на кашу. Добитися цього результату легше, ніж Ви думаєте. Готуйте його за моїм рецептом і навіть забудете про те, що рис вміє пригорати ;) Що треба на 4 порції? 1 горнятко рису (наприклад, басматі) 2 горнятка води ½ ч.л. солі Як правильно готувати? Рис ретельно помити у ситі, поки вода […]