Як правильно готувати млинці (Crêpe)
Основи куховарства

Це рецепт crêpe з Франції, який мені дали в Мон-Сен-Мішель. Вважається, що там готують одні з найкращих крепів світу. Вони просто шикарні й не містять дорогих інгредієнтів.

 

Що треба на прибл. 8 млинців (20 см в діаметрі)?

100 г газованої мінеральної води
100 г молока
100 г муки
1 велике яйце
1 ст. л. топленого масла або олії
Дрібка солі
1-2 ст. л. цукру (за бажанням)

 

Як робити?

Спочатку ретельно змішати всі рідкі інгредієнти. Тоді поступово додавати сухі, ретельно все перемішуючи. Після того дати тісту настоятися 20-30 хв у прохолодному місці перед смаженням.

Розігріти тефлонову пательню (я беру діаметром 20 см). Змастити її олією. Я полюбляю просто взяти шматок масла і змащувати прямо ним. Воно тоді зразу топиться і рівномірно змащує поверхню пательні, а crêpe виходять смачніші, ніж на олії. Налити черпак тіста в пательню і швиденько розподілили по всій площі. Смажити на середньому вогні, поки млинець по краях не почне набирати кольору. Тоді обернути й посмажити ще буквально 10 сек, щоб не пересушити.

Якщо хочете лишити трохи крепів на потім, тоді викладені млинці варто накрити харчовою плівкою.

 

Позначено , ,