Моцарела-фрі з полунично-часниковим соусом

(так, це дійсно смачно)
Рецепти від Юрка Підсадного

Було у Вас таке, що Ви добре розумієте, що щось нездорове, калорії зашкалюють і воно жирне…. але ж – СМАЧНО! ХОЧУ!

Ось це саме про моцарелу-фрі. По-моєму, кращого до пива не існує. Приготування не надто складне, і можна наробити собі запасів, їх зберігати в морозилці і тільки з потреби витягувати. Тоді лишається змішати фірмовий полунично-часниковий соус, який звучить дико, але надзвичайно кльово підходить.

Цей рецепт мені показав мій перший шеф-повар Юрко у моєму першому закладі, за що йому великий респект! :)

Що треба на 4 порції?

400 г дешевої української псевдо-моцарели, сулугуні або інший сир, який добре топиться і не має надто сильного смаку
1 яйце
50 г вершків
100 г кукурудзяних пластівців (несолодких)
100 г доброї муки для паніровки

Для соусу:

200 г грецького йогурту (без присмаку)
1 ст. л. доброго майонезу
1-2 ч. л. полуничного топінгу
1 тертий зубчик часнику

Як робити?

Сир порізати кульками, палочками, ромбиками, зірочками, чи що Вам більше до душі…

Кукурудзяні пластівці помістити у пакет і подробити грубо за допомогою качалки. Змішати з панеровкою і розсипати у тарілку.

Яйце змішати з вершками. Сир спочатку вмочити у яйце, а потім ретельно панірувати у стружці і повторити процедуру панеровки. Помістити на дошку, потім у морозильник на 15-20 хв.

За той час змішати інгредієнти на соус.

Розігріти нейтральну олію у баняку чи фрітюрі до 180 градусів. Сир в панеровці смажити до золотистого кольору (прибл. 1-2 хв), покласти на одноразовий кухонний папір, щоб стік лишній жир та одразу подати із соусом.

ОБЕРЕЖНО, ГАРЯЧЕ!!!

 

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , ,