Чи на перегляд футбольного матчу у веселій компанії, чи на барбекю-вечірку – я завжди виставляю ці канапешки. Люди вже мають що перекусити, і вони явно здоровіші і легші, ніж чіпси чи т. п. Рекомендую ставити на стіл окремо 2-3 види хліба, крекерів чи овочів, щоб кожен сам собі комбінував на свій смак. Так легко Ви ще ніколи не заробляли похвалу ;)
Рецепти на 300 г готової пасти, якої достатньо на 1 великий багет.
Білий (з редискою та огірком)
Що треба?
200 г творогу
5 редисок
1 маленький огірок
1 зубчик перетертого часнику
1 ч. л. петрушки, дрібно посіченої
2 ст. л. сметани
1 ст. .л оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку
Сіль, перець
Як робити?
Редиски помити, відрізати корінці і дрібненько нарізати. Огірок почистити, вирізати серединку і натерти на грубій тертці. Додати решту інгредієнтів, сіль і перець до смаку. Дати настоятися не менше 10 хв.
Червоний (з помідорами)
Що треба?
200 г творогу
2 ст. л. томатної пасти
1 ст. л. в’ялених помідорів, дрібно порізаних
1 зубчик перетертого часнику
1 ч. л. сушеного орегано
Кілька крапель червоного табаско або 1/2 чл HARISSA
Сіль, перець
Як робити?
Всі інгредієнти змішати і додати, сіль, перець до смаку. Дати настоятися не менше 10 хв.
Зелений (з травами та часником)
Що треба?
1 ст. л. петрушки, дрібно посіченої
1 ст. л. дрібно посіченого кропу
1 ст. л. базиліку, дрібно посіченого
2 ст. л. сметани
1 зубчик перетертого часнику
1 ч. л. лаймового соку
1 ст. л. оливкової олії
200 г творогу
Сіль, перець
Як робити?
Всі інгредієнти, окрім творогу, збити блендером в ідеальне пюре, додати творог і змішати вручну. Додати сіль і перець до смаку. Дати настоятися не менше 10 хв.