Шняжки

Устриці на Новий рік 2018

Я обожнюю морепродукти. От особливо до Нового року люблю собі дозволити щось смачненьке з моря, наприклад, креветки, мідії чи устриці. Найкращі вони, коли у назві місяця є літера R (September-April). Це, до речі, одна з причин, чому я мега щасливий, коли відвідую родину у Франції взимку. Так як цього року лишаюся у рідному Львові, вирішив поцікавився, де […]

Устриці на Новий рік 2018 Read More »

Подарунки на свята власного виробництва

для тих, кого дійсно цінуєте

Страшенно люблю робити подарунки друзям та рідним на Різдвяні свята. Особливий успіх мають маленькі презенти з кухні, які не тільки смачні, але ще й свідчать про ваше бажання зробити дійсно цікавий та оригінальний подарунок. Нижче зібрав кілька ідей із рецептів нашого сайту, які дійсно кльово на це годяться. Всім веселих свят! Мікс на різотто В

Подарунки на свята власного виробництва

для тих, кого дійсно цінуєте Read More »

Sous-vide у домашніх умовах (су-від)
не витрачаючи купу грошей на обладнання
Extreemcooking

Ми вже писали статтю про те, як правильно готувати стейки, і присвятили її класичному методу (сковорідка + духовка). Однак, у кулінарії є різні вдалі підходи до доброго результату. І завжди варто прагнути кращого. Класичний метод – прекрасний, однак готування на високих температурах має певний ризик: можна пересмажити стейк. Особливо мене нервує, що як би не старався, все одно ми

Sous-vide у домашніх умовах (су-від)
не витрачаючи купу грошей на обладнання
Extreemcooking
Read More »

Месники
історія моїх перших качок

Батьки моєї дружини живуть в селі. В основному вирощують фрукти та овочі і тримають курей. Я приблизно п’ять років компостував їм мозок, що би дуже хотів, аби вони там тримали качок. У відповідь чув аргументи, що то не так просто, як із курми. Качкам треба більше місця, треба якусь калабаню щоб плавати, треба загорожу, щоб не

Месники
історія моїх перших качок
Read More »

Італійські сири – короткий опис для чайників

Італія має шикарний вибір сирів, які ми останнім часом, на щастя, все частіше бачимо не тільки у спеціалізованих магазинах італійських продуктів, але й у кращих супермаркетах. Пора добре розібратися, хто є хто?   Parmigiano Reggiano (парміджано Реджано), коротко називають пармезан, найвідоміший і найбільш типовий італійський сир для макаронів. Це твердий тип сиру, який роблять із

Італійські сири – короткий опис для чайників Read More »

Методи приготування кави
Трішки цікавого про каву

Ну що, друзі кавомани? Ми вже взнали про сорти кави, і які напої з ними можна робити. Тепер давайте ще познайомимося з різними методами приготування. Повірте, їх багато, і результати бувають дууууже різні… Ми навіть не будемо згадувати про еспресомашини, які всі знаємо, а зразу перейдемо до більш цікавих експонатів, з якими можна готувати каву.

Методи приготування кави
Трішки цікавого про каву
Read More »

Види напоїв кави
Трішки цікавого про каву

Дізнавшись загалом про види кави та посмажку, перейдемо до популярного приготування. Ми відштовхуємося від італійських назв, які стали найбільш прийнятими в світі. Готування кави може бути авторським процесом, тому слід розуміти, що догматичних правил не існує, а тільки загально прийняті рецепти. Класична кава Еспресо – це просто кавовий геній із кроною, яку називають «крема». Навіть

Види напоїв кави
Трішки цікавого про каву
Read More »

Готуємо з костями
Рубрика: від борідки до хвоста – готуємо без відходів

barbe a queue – французький вислів, від якого пішло слово Barbeque (коротко BBQ). Означає «від борідки до хвоста». Це старе прислів’я нагадує: раніше люди готували тварину повністю, не викидаючи нічого. Хоч ми й схильні нити, жалітися на всіх, на все, проте я би сказав, що нам живеться ще дуже добре. Звісно, є багато над чим

Готуємо з костями
Рубрика: від борідки до хвоста – готуємо без відходів
Read More »

Види кави та її смаження
Трішки цікавого про каву

Давно пройшли ті часи, коли вибір кави обмежувався питанням «з молоком чи без?». Практично щодня створюються нові трендові напої, а в мікропалярнях говорять про аромати і купажі, як сомельє про вино. Молоді люди, замовляючи каву у Startbucks, запросто одним подихом уточняють 10-20 нюансів, що саме вони хочуть. А навіть якісь простіші заклади пропонують по 10 і більше

Види кави та її смаження
Трішки цікавого про каву
Read More »

Erös Pista – угорська паста з перцю чилі
Цікаві інгредієнти

Erös Pista –  угорська паста з перцю чилі У нашій рубриці про цікаві інгредієнти ми щоразу Вас знайомимо із продуктами цілого світу, з якими Ви ще, можливо, не знайомі. Робимо це для того, щоб розширити Ваші горизонти знань і дати підсрачника Вашій кулінарній креативності. Цього разу – Erös Pista –  угорська паста з перцю чилі. Erős Pista

Erös Pista – угорська паста з перцю чилі
Цікаві інгредієнти
Read More »