Інколи ти їси щось смачне і не одразу розумієш, що це. Так у мене було з клюсками із кісткового мозку. Вперше я це спробував у Австрії. Дуже гарне використання смачного та поживного продукту. Абсолютно без фактору відрази, яку хтось може мати до подібних інгредієнтів. Раджу з нього починати і помаленьку рухатися далі до real eaters food […]
Категорія: Авторські
Я люблю для себе знаходити нові, цікаві інгредієнти та рецепти. Ще більше я люблю приготувати потім такі страви для друзів, яких вони ще не куштували, і надіюся, що вони й для себе відкриють щось нове. Оскільки нове – то добре забуте старе, інколи достатньо відкрити стару книжку, яку отримав у спадщину від прабабці. І voila! […]
О так… Італійська кухня – це значно більше, ніж паста і піца. Наприклад, м’ясо вони там готувати вміють теж дуже добре. У столиці італійської моди коронна м’ясна страва – Особуко – тушкована теляча гомілка. Це божественна страва, яка готується довго, але зовсім нескладно. Інгредієнти не є дорогими, а результат – надзвичайний. До того ж італійці полюбляють […]
Інколи начебто прості речі ставлять нас перед складними завданнями. Так ось мене недавно запиталися, як смажити курячий стейк так, щоб він був м’яким і лишився соковитим? Насправді (як завжди у кулінарії) існує декілька методів для цього щастя. Однак мені найпрактичніше та ефективніше смажити з подальшим допіканням у духовці. Для цього куряче філе треба витягти завчасно з […]
Ви так полюбили нашу першу статтю про маринади до салату, що ми вирішили повторити цю тему. Оскільки на ринку зараз широко доступні фасовані мішані салати, нам лишається більше часу на маринад. Тому цього разу ми вибрали трішки цікавіші, які піднімуть Ваші салатики на новий рівень. Знову-таки достатньо всі інгредієнти змішати. Для цього я рекомендую користуватися скляною банкою […]
Люблю використовувати локальні продукти, а особливо ті які можна власноруч зірвати з дерева або видерти з землі. Сьогоднішнім фаворитом стає квасок, або ж щавель, тонкий лимонний смак доповнений користю, яка так необхідна нашому організму на весні (вітаміни: B5,В6,C,B2, E, PP, A, B1, В9, мінерали: залізо, фтор, цинк, калій, мідь, фосфор, кальцій, марганець, натрій, магній, селен, […]
Батько родом з Франції, де багато арабських іммігрантів. Відповідно не дивно, що вже з дитинства стикався з кус-кус, тахін та іншими арабськими стравами. Саме кус-кус – це назва як на страву, так і гарнір, якій ми вже присвятили окрему статтю у рубриці “Основи готування”. Кус-кус, звісно, можна парити просто над водою, але я люблю готувати так, як […]
Я не фанат солодких сніданків, бо вони переважно не здорові і до обіду 100% будеш знову голодний. Але як може бути список цікавих сніданків без легендарних американських млинців? Відрізняються від наших налисників тим, що вони пухкіші. Дійсно кльово, коли їх викласти купою і між шарами полити маслом та кленовим сиропом. Не здорово. Купа калорій. Скоро […]
Наша родинна лікарка в Німеччині з нами у близьких дружніх стосунках. Коли ми у неї в гостях ночували, і я зранку зробив цей омлет, вона одразу приписала мені з мамою тест на холестерин і сварилась аж до моменту, коли скуштувала… Такі речі не варто їсти щодня, але інколи не те що хочеться, а треба. Тому, якщо вже […]
У нас чомусь на сніданок рибку їсти не дуже прийнято. Ну максимум, якщо це залишки новорічного столу 1 січня. То дуже шкода, бо це смачно і корисно. Крім того, часто – це менше навантаження на шлунок. Ось простесенький рецепт, до якого треба тільки доброго хліба. Дуже класно, коли є залишки копченої риби… Що треба на 2 […]