Ви так полюбили нашу першу статтю про маринади до салату, що ми вирішили повторити цю тему. Оскільки на ринку зараз широко доступні фасовані мішані салати, нам лишається більше часу на маринад. Тому цього разу ми вибрали трішки цікавіші, які піднімуть Ваші салатики на новий рівень. Знову-таки достатньо всі інгредієнти змішати. Для цього я рекомендую користуватися скляною банкою […]
Категорія: Авторські
Люблю використовувати локальні продукти, а особливо ті які можна власноруч зірвати з дерева або видерти з землі. Сьогоднішнім фаворитом стає квасок, або ж щавель, тонкий лимонний смак доповнений користю, яка так необхідна нашому організму на весні (вітаміни: B5,В6,C,B2, E, PP, A, B1, В9, мінерали: залізо, фтор, цинк, калій, мідь, фосфор, кальцій, марганець, натрій, магній, селен, […]
Батько родом з Франції, де багато арабських іммігрантів. Відповідно не дивно, що вже з дитинства стикався з кус-кус, тахін та іншими арабськими стравами. Саме кус-кус – це назва як на страву, так і гарнір, якій ми вже присвятили окрему статтю у рубриці “Основи готування”. Кус-кус, звісно, можна парити просто над водою, але я люблю готувати так, як […]
Я не фанат солодких сніданків, бо вони переважно не здорові і до обіду 100% будеш знову голодний. Але як може бути список цікавих сніданків без легендарних американських млинців? Відрізняються від наших налисників тим, що вони пухкіші. Дійсно кльово, коли їх викласти купою і між шарами полити маслом та кленовим сиропом. Не здорово. Купа калорій. Скоро […]
Наша родинна лікарка в Німеччині з нами у близьких дружніх стосунках. Коли ми у неї в гостях ночували, і я зранку зробив цей омлет, вона одразу приписала мені з мамою тест на холестерин і сварилась аж до моменту, коли скуштувала… Такі речі не варто їсти щодня, але інколи не те що хочеться, а треба. Тому, якщо вже […]
У нас чомусь на сніданок рибку їсти не дуже прийнято. Ну максимум, якщо це залишки новорічного столу 1 січня. То дуже шкода, бо це смачно і корисно. Крім того, часто – це менше навантаження на шлунок. Ось простесенький рецепт, до якого треба тільки доброго хліба. Дуже класно, коли є залишки копченої риби… Що треба на 2 […]
Медовий місяць ми провели на Канарах (так, ми такі ;) ). Витратили практично весь бюджет на дорогу і готель (де був включений тільки сніданок). Відповідно відчули себе знову голодними студентами. Тому дуже приємно, що нас там годували ситними сніданками і особливо полюбили ми тортілю. Не думав, що картопля з яйцем може бути такою смачною. Полюбляю […]
Хрумкий бекон з яйцем – класична комбінація, яка стане ще кращою зі смаженим багетом на маслі з травами. Може, здасться, що забагато роботи на ранок, але це не так. Виглядає ефектно, робити легко і будете ситі, як мінімум, до обіду. Гарний сюрприз на “перший спільний сніданок” ;) Такого плану подачі також чудово спрацьовують, коли треба […]
Певно, треба спекти раніше (можливо, на вихідних), щоб не довелося ставати дуже рано. Зате потім 2-3 дні – відрізав шматочок, і готово. Трішки масла, меду чи мармеладу, і вже маєте чудовий поживний сніданок. Головне, це горішки. За бажанням також родзинки, курага та інше. Що більше різного, то краще. Що треба на один кекс? 1 яйце 250 г борошна 125 мл […]
То з тих новомодних сніданків? Та ні… То вівсянка “по-модному”, тобто з фруктами, горішками та молочними продуктами. Мюслі вже їдять, скільки світ існує (ну майже ;). І то має добру причину. Тут є все для доброго старту дня, і при цьому не завантажує шлунок. А роботи, як два пальці об асфальт. Що треба на 2 порції? […]
Хлоп із Баварії зобов’язаний знати толк у доброму запеченому м’ясі. Тож мушу поділитися ще одним чудовим і простим у виконанні рецептом, за який Ви отримаєте не одну похвалу. Цього разу готуємо шматок спинної частини свинини. Але це також добре працює й з іншими частинами без/із кісткою. Я надаю перевагу спинній частині, бо вона просто дешевша. Але надзвичайно […]