Ззовні хрумка, а всередині соковита… Добрий шніцель – це одна із кращих страв, яка може опинитися на тарілці перед Вами. Однак часто начебто прості речі у нас викликають багато запитань. На щастя, існує наша рубрика “Основи куховарства”, де ми швидко і доступно пояснюємо крок за кроком всі нюанси, щоб Вам завжди все вдавалося. Отож, класична відбивна […]
Категорія: М’ясо та птиця
Англійці називають його “elder”, французи — “tetine de veau”, а німці — “Берлінський шніцель”. І якщо ви досі скептично ставитеся до цієї частини тварини, то даремно! Вим’я — це недооцінений делікатес, який, хоча й належить до “внутрощів”, має ніжний смак і цікаву текстуру. Колись це була цілком популярна частина тварини, особливо в часи нестачі продуктів. […]
В дитинстві я обожнював тільки дві запіканки: лазанью та мусаку. Мусака – це страва, яка у складі має баклажан, картоплю, м’ясо та інші овочі, і запечена вершковим соусом. Я з дитинства вважав мусаку грецькою стравою, але насправді все не так просто. Виявляється, ця страва широко розповсюджена у різних країнах, в першу чергу на балканах та Середньому […]
Настав час моїх месників (перші мої качки: Торка, Халка, Тонька, Стіфка та Клінтка. Названі в честь «#Месників», бо одразу збираються, коли сказати «#Месники збирайтесь» (і при тому посипати трішки корму ;) ). Жилося моїм месникам добре. На природі. Велика територія з травичкою, водичкою та сонечком… Не порівнюється з умовами на масштабних так званих “птахофабриках”. Але, […]
Що треба на 4 людей? Качка (прибл. 2,0-2,5 кг), випотрошена 2 ст. л. олії 4 ч. л. ніжної гірчиці 1 ч. л. дрібної солі 1 ч. л. паприки солодкої (бажано копченої) 1 ч. л. гранульованого часнику (альтернативно – сушений) 1 ч. л. чорного перцю (свіжомеленого) 0,5 л пива + пляшка з нього Як робити? Розігріти духовку до 180 градусів. Решітку духовки помістити на […]
Качка по-пекінськи, певно, чи не найбільш розкручена страва китайської кухні. Одна з особливостей – це готування в декілька етапів. Один із них – сушіння на повітрі. Зокрема, в Азії та Штатах її люблять вивісити при цьому просто у вікно закладу для заманення гостей. Принаймні, у наших краях санстанції таких жартів не розуміє. Тому м’ясо доводиться тримати […]
Звісно, бургери можна робити все літо без того, щоб надоїло, але інколи хочеться трошки різновиду. Особливо, коли хочеться повипендрюватися перед гостями чи на ЛТБ з Гавриком, знімаючи нові епізоди нашого кулінарного шоу МАНГАЛ :) Ось для таких випадків гарно підходить Baconbomb. Якщо треба нагодувати більшу кількість людей, це навіть менше роботи, ніж готувати всім окремі […]
Королівська дисципліна у запіканні м’яса в Баварії – це «Schweinekrustenbraten» – печеня, соковита і м’яка всередині, і покрита хрумкою скоринкою назовні. Саме в ній, мабуть, найбільше людей зазнають поразки, бо вона або не хрумка, або така тверда, що неможливо (чи ж неприємно) їсти. Але не хвилюйтесь, насправді то все просто. Як гарнір пасуватимуть картопляні або хлібні кнедлі […]
Корінний баварець знає толк у доброму запеченому м’ясі, то ж можете не сумніватися, приготувавши шматок полядвиці на кісточці за моїм рецептом, хвала гостей вам гарантована ;) Насправді все дуже просто, гарно готується наперед. А метод запікання при низькій температурі дозволяє трошки гнучкіше реагувати на можливі спізнення гостей. В кінці Вам тільки лишиться гарно подати все […]
Я люблю для себе знаходити нові, цікаві інгредієнти та рецепти. Ще більше я люблю приготувати потім такі страви для друзів, яких вони ще не куштували, і надіюся, що вони й для себе відкриють щось нове. Оскільки нове – то добре забуте старе, інколи достатньо відкрити стару книжку, яку отримав у спадщину від прабабці. І voila! […]