Це швидкий рецепт, з яким можна когось без особливих зусиль здивувати своїми кулінарними вміннями. Недаремно це чи не найпопулярніший стрітфуд Азії. За цим принципом можна маринувати також практично всі види м’яса. Подайте три різні шашлички і зробіть страву ще цікавішою. Що треба (на дві порції)? Для шашликів: 300 г курячої грудинки 1 зубчик часнику 1/2 […]
Категорія: М’ясо та птиця
Що треба на 6 бургерів ? 700 г чистого яловичого фаршу (Foodworks) 1 ч. л. гірчиці (Торчин Американська) 50 г пива (будь-яке світле) ½ ч. л. солі 6 класичних булок 12 слайсів сиру чедар (якісний, НЕ ARO!) 250 г салату мікс Помідор (по 2 слайси жовтого і червоного) Корнішон або квашений огірок, тонкими слайсами червона […]
Рієт (rillettes) – це французький м’ясний делікатес, який переважно подають з багетом як аперетив. Він нагадує нашу тушонку і належить до моїх улюблених перекусок, зокрема, на сніданок. Рієт легко робиться, але займає трошки часу. Тому рекомендую робити трошки більше, закрити у банки і витягувати при потребі. Рієт зберігається декілька місяців у слоїку, якщо зверху накрити ще шаром смальцю. Без того в холодильнику він буде зберігатись 1-2 тижні.
Існують страви, яким дешеві заклади так спаскудили імідж, що стає незрозуміло, чому вони взагалі популярні. Буріто один із них. Всім любителям південно-американської кухні рекомендую зробити самому і насолодитися цією смачною і ситною стравою, яку досить легко зробити самому. Що треба на 4 порції ? 2 ст. л. оливкової олії 300 г начинки з сирих ковбасок, […]
Я пригадую як на мене батьки дивилися, коли я в перше засунув замотаний в (чистий) пакет з сміття Лосось в посудомийку. Мама певно думала, що синок остаточно подурів. Але то була чи не найсмачніша риба в мому житті. Головне памятайте, що порошок давати не треба і пакет має бути справді щільно закритий;) Якщо вакуумно запаяти […]
Новий рік – це свято, коли хочеться себе потішити. На жаль, в Україні я помітив, себе балують більше дорогим алкоголем, а їдять не дуже вишукані речі. Певно, найбільш традиційною стравою на Новий рік є салат олів’є. Після покупки віскі за 500 грн, у кращому випадку ще знайдеться 100 грн на баночку ікри для десяти людей. […]
В попередніх публікаціях я згадував про свого хорошого знайомого кухаря, що робить найбожественіші бургери в світі, що носять назву “Каліфорнія”. Ось Юра цього року був запрошеним на ТРК Львів, в передачі “Ман Гал”. Знята вона в найкращих традиціях львівського телебачення. Та від того цей бургер гіршим не став, тому раджу до перегляду! Між іншим, саме […]