Качка по-пекінськи, певно, чи не найбільш розкручена страва китайської кухні. Одна з особливостей – це готування в декілька етапів. Один із них – сушіння на повітрі. Зокрема, в Азії та Штатах її люблять вивісити при цьому просто у вікно закладу для заманення гостей. Принаймні, у наших краях санстанції таких жартів не розуміє. Тому м’ясо доводиться тримати […]
Категорія: М’ясо та птиця
Звісно, бургери можна робити все літо без того, щоб надоїло, але інколи хочеться трошки різновиду. Особливо, коли хочеться повипендрюватися перед гостями чи на ЛТБ з Гавриком, знімаючи нові епізоди нашого кулінарного шоу МАНГАЛ :) Ось для таких випадків гарно підходить Baconbomb. Якщо треба нагодувати більшу кількість людей, це навіть менше роботи, ніж готувати всім окремі […]
Королівська дисципліна у запіканні м’яса в Баварії – це «Schweinekrustenbraten» – печеня, соковита і м’яка всередині, і покрита хрумкою скоринкою назовні. Саме в ній, мабуть, найбільше людей зазнають поразки, бо вона або не хрумка, або така тверда, що неможливо (чи ж неприємно) їсти. Але не хвилюйтесь, насправді то все просто. Як гарнір пасуватимуть картопляні або хлібні кнедлі […]
Корінний баварець знає толк у доброму запеченому м’ясі, то ж можете не сумніватися, приготувавши шматок полядвиці на кісточці за моїм рецептом, хвала гостей вам гарантована ;) Насправді все дуже просто, гарно готується наперед. А метод запікання при низькій температурі дозволяє трошки гнучкіше реагувати на можливі спізнення гостей. В кінці Вам тільки лишиться гарно подати все […]
Я люблю для себе знаходити нові, цікаві інгредієнти та рецепти. Ще більше я люблю приготувати потім такі страви для друзів, яких вони ще не куштували, і надіюся, що вони й для себе відкриють щось нове. Оскільки нове – то добре забуте старе, інколи достатньо відкрити стару книжку, яку отримав у спадщину від прабабці. І voila! […]
О так… Італійська кухня – це значно більше, ніж паста і піца. Наприклад, м’ясо вони там готувати вміють теж дуже добре. У столиці італійської моди коронна м’ясна страва – Особуко – тушкована теляча гомілка. Це божественна страва, яка готується довго, але зовсім нескладно. Інгредієнти не є дорогими, а результат – надзвичайний. До того ж італійці полюбляють […]
Інколи начебто прості речі ставлять нас перед складними завданнями. Так ось мене недавно запиталися, як смажити курячий стейк так, щоб він був м’яким і лишився соковитим? Насправді (як завжди у кулінарії) існує декілька методів для цього щастя. Однак мені найпрактичніше та ефективніше смажити з подальшим допіканням у духовці. Для цього куряче філе треба витягти завчасно з […]
“Chef” – не просто один із моїх улюблених кулінарних фільмів, але й взагалі просто розкішний фільм. Jon Favreau, якому ми також дякуємо за “Iron Man” і запуском нереально успішних тепер фільмів про комікси (дай Боже йому здоров’ячка), зіграв тут головну роль. Та ще й написав скрипт і зробив режесуру. Респект! Історія про шеф-кухаря, який, працюючи у […]
Батько родом з Франції, де багато арабських іммігрантів. Відповідно не дивно, що вже з дитинства стикався з кус-кус, тахін та іншими арабськими стравами. Саме кус-кус – це назва як на страву, так і гарнір, якій ми вже присвятили окрему статтю у рубриці “Основи готування”. Кус-кус, звісно, можна парити просто над водою, але я люблю готувати так, як […]
Хлоп із Баварії зобов’язаний знати толк у доброму запеченому м’ясі. Тож мушу поділитися ще одним чудовим і простим у виконанні рецептом, за який Ви отримаєте не одну похвалу. Цього разу готуємо шматок спинної частини свинини. Але це також добре працює й з іншими частинами без/із кісткою. Я надаю перевагу спинній частині, бо вона просто дешевша. Але надзвичайно […]