Категорія: Рецепти

Як готується соковитий курячий стейк
Основи куховарства

Інколи начебто прості речі ставлять нас перед складними завданнями. Так ось мене недавно запиталися, як смажити курячий стейк так, щоб він був м’яким і лишився соковитим? Насправді (як завжди у кулінарії) існує декілька методів для цього щастя. Однак мені найпрактичніше та ефективніше смажити з подальшим допіканням у духовці. Для цього куряче філе треба витягти завчасно з […]

ТОП-10 цікавих маринадів до салатів

Ви так полюбили нашу першу статтю про маринади до салату, що ми вирішили повторити цю тему. Оскільки на ринку зараз широко доступні фасовані мішані салати, нам лишається більше часу на маринад. Тому цього разу ми вибрали трішки цікавіші, які піднімуть Ваші салатики на новий рівень. Знову-таки достатньо всі інгредієнти змішати. Для цього я рекомендую користуватися скляною банкою […]

Кваскова зупка-тонік
Ghana in the kitchen

Люблю використовувати локальні продукти, а особливо ті які можна власноруч зірвати з дерева або видерти з землі. Сьогоднішнім фаворитом стає квасок, або ж щавель, тонкий лимонний смак доповнений користю, яка так необхідна нашому організму на весні (вітаміни: B5,В6,C,B2, E, PP, A, B1, В9, мінерали: залізо, фтор, цинк, калій, мідь, фосфор, кальцій, марганець, натрій, магній, селен, […]

Рецепт кубанського сандвіча | Cubano Sanwich
Chef
Рецепти з фільмів (інтерпретація Юрка Підсадного)

“Chef” – не просто один із моїх улюблених кулінарних фільмів, але й взагалі просто розкішний фільм. Jon Favreau, якому ми також дякуємо за “Iron Man” і запуском нереально успішних тепер фільмів про комікси (дай Боже йому здоров’ячка), зіграв тут головну роль. Та ще й написав скрипт і зробив режесуру. Респект! Історія про шеф-кухаря, який, працюючи у […]

Королівський кус-кус (couscous royal)
Рецепти Юрка Підсадного

Батько родом з Франції, де багато арабських іммігрантів. Відповідно не дивно, що вже з дитинства стикався з кус-кус, тахін та іншими арабськими стравами. Саме кус-кус – це назва як на страву, так і гарнір, якій ми вже присвятили окрему статтю у рубриці “Основи готування”.  Кус-кус, звісно, можна парити просто над водою, але я люблю готувати так, як […]

курка гриль

Кури-гриль “Dancing Chicken BBQ”
Готуємо на вогні
Рецепти від Юрка Підсадного

  У житті кожного любителя готування на вогні, який себе поважає, швидше чи пізніше приходить момент, коли смаження кусочків м’яса чи ковбаски не приносить вже тої насолоди, якої хотілося би… Це той момент, де треба переходити на новий рівень – запікати цілу тварину! І не проблема. Все, що нам треба – це гриль із накривкою […]

Pancake з кленовим сиропом
рецепти Юрка Підсадного

Я не фанат солодких сніданків, бо вони переважно не здорові і до обіду 100% будеш знову голодний. Але як може бути список цікавих сніданків без легендарних американських млинців? Відрізняються від наших налисників тим, що вони пухкіші. Дійсно кльово, коли їх викласти купою і між шарами полити маслом та кленовим сиропом. Не здорово. Купа калорій. Скоро […]

Мій фірмовий омлет
рецепти Юрка Підсадного

Наша родинна лікарка в Німеччині з нами у близьких дружніх стосунках. Коли ми у неї в гостях ночували, і я зранку зробив цей омлет, вона одразу приписала мені з мамою тест на холестерин і сварилась аж до моменту, коли скуштувала…  Такі речі не варто їсти щодня, але інколи не те що хочеться, а треба. Тому, якщо вже […]

Сирок з фореллю
рецепти Юрка Підсадного

У нас чомусь на сніданок рибку їсти не дуже прийнято. Ну максимум, якщо це залишки новорічного столу 1 січня. То дуже шкода, бо це смачно і корисно. Крім того, часто – це менше навантаження на шлунок. Ось простесенький рецепт, до якого треба тільки доброго хліба. Дуже класно, коли є залишки копченої риби… Що треба на 2 […]

Іспанська картопляна тортіля (Tortilla)
рецепти Юрка Підсадного

Медовий місяць ми провели на Канарах (так, ми такі ;) ). Витратили практично весь бюджет на дорогу і готель (де був включений тільки сніданок). Відповідно відчули себе знову голодними студентами. Тому дуже приємно, що нас там годували ситними сніданками і особливо полюбили ми тортілю. Не думав, що картопля з яйцем може бути такою смачною. Полюбляю […]

Яєчня з духовки з беконом
рецепти Юрка Підсадного

Хрумкий бекон з яйцем – класична комбінація, яка стане ще кращою зі смаженим багетом на маслі з травами. Може, здасться, що забагато роботи на ранок, але це не так. Виглядає ефектно, робити легко і будете ситі, як мінімум, до обіду. Гарний сюрприз на “перший спільний сніданок” ;) Такого плану подачі також чудово спрацьовують, коли треба […]

Ситний ранковий кекс
рецепти Юрка Підсадного

Певно, треба спекти раніше (можливо, на вихідних), щоб не довелося ставати дуже рано. Зате потім 2-3 дні – відрізав шматочок, і готово. Трішки масла, меду чи мармеладу, і вже маєте чудовий поживний сніданок. Головне, це горішки. За бажанням також родзинки, курага та інше. Що більше різного, то краще. Що треба на один кекс? 1 яйце 250 г борошна 125 мл […]