Категорія: Рецепти

Вершково-помідорова крем зупа
Яніко готує

Якщо у вас в сімї теж б’ються за юшку з салату, тоді ця зупка для вас! 800 грам помідорів 200 грам твердого сиру, бажано сметанкового 500 грам вершків 12% Часник 4 зубчики Сіль за смаком Усе збити блендером до однорідної маси. Перелити в кастрюльку, закип’ятити. При потребі долити води, якщо маса загуста. Кип’ятити 5-7 хв, […]

Гарбузовий крем-суп

Рецепти від Росса Анни

  Гарбуз 0,4 кг Олія оливкова/ соняшникова 20г Соус песто 15г Перчик чілі дрібка Цибуля 1шт Насіння гарбуза дрібка Селера свіжа/сушена кілька листочків Вершки 100г Сіль/перець дрібка Гарбуз почистити від шкірки, видалити м’якоть. Помити, нарізати кубиками. Цибульку почистити та нарізати як завгодно. Обсмажити їх ( я смажу в тому посуді в якому готую, європейці наголошують”ванболпрепарейшн”- […]

Імбирне печиво
Яніко готує

Для різдвяних фото обовязково потрібне різдвяне печиво ;) Я дуже люблю зимові свята, особливо, коли щастить і у Львові випадає сніг. Тоді якось усе так по казковому.  Навіть по-чесному починаєш вірити в Санту і його повітряних оленів. І здається цілком нормальним, що пряники-чоловічки оживають вночі ;) Тому я зробила не чоловічкі, а зірочки, бо якось […]

Панна котта

рецепти від Анни Росси

Панна коту можна їсти будь коли і зробити будь-яку . Вона може бути дуже консервативною, дуже незвичною, низькокалорійною, колоритною, пряною, квітковою, соленою,солодкою,гострою …..підбирай собі схожу …і готуй . Все просто , лиш кілька нюансів. “Тато і мама” панна коти це завжди молоко і вершки в рівній пропорції (жирність обирайте самі) та желатин. А далі на Ваш […]

Медові реберця

Яніко готує

Мій чоловік впевнений,  що я ідеальна господиня. А все тому, що в мене є список супер легких рецептів, а на вигляд і смак вони як з ресторану ;) Ну і ще, я в будь якій незрозумілій ситуації готую шмат мяса; ) Ось один з варіантів. 200 мл соєвого соусу 2 столових ложки розтопленого меду Розмішати, […]

Як вирощувати паростки мікрогрін?

Основи кулінарії

Нещодавно Streetfood розпочав свій кейтеринг, об’єднавши різних малих підприємців у Львові. Після замовлення маленького частування канапе, люди почали активно цікавитися одним із інгредієнтів – паростками або мікрогрін (microgreen), як стало модно називати. Ми їх використали як декор і «ізюминку» одних із канапе, але я їх взагалі дуже люблю використовувати у кухні. Особливо у холодну пору, […]

Шоколадний тарт
(як ми його робимо на кейтеринг)
Рецепти Юрка Підсадного

Коли ми замовляли стікери на упаковки для тартів вперше, то запитали чи немає у назві друкарської помилки. Однак, ні. Це зовсім не торт! Тарт має ніжне хрумке тісто та дуже насичену шоколадну начинку. Може, на початку не звично, але дуууже смачно. Для тарта зазвичай роблять пісочне тісто. Та, як на мене, швидше та простіше зробити […]

Голландський соус

Рецепти Джеймі Олівера українською

Jamie Oliver

  Голландський соус Інгредієнти: 150 гр. несолоного вершкового масла 2 великих яєчних жовтки 1 десертна ложка білого винного оцту 1 лимон Приготування: 1)Візьміть каструлю та теплостійку глибоку миску, яка буде міцно стояти на каструлі. Заповніть каструлю водою до половини і доведіть її до кипіння. Знизьте температуру до мінімального рівня, але так, щоб вода продовжувала кипіти. […]

Тарт курд

рецепти від Анни Росси

  Що треба ? на тісто: Масло вершкове 130г борошно 130г, цукор 70г, цукор з тростини 30г 1 жовток мигдалеве борошно 115 г На курд: 4 лимонів 4 жовтків 2 білка цукор 70 г крохмаль 5г масло 100г Як робити ? Масло вершкове подрібнити і змішати з борошном, цукром, цукром з тростини, одним жовтком та мигдалевим борошном до однорідності. Охолодити. […]

Рецепт випічки без духовки

Бувають такі моменти у житті, коли треба викручуватися з ситуації. Уявімо (чисто гіпотетично) ситуацію, коли у тебе вдома ремонт  і крім нової електропроводки і духовки, (чисто гіпотетично) у тебе ще й ¾ обладнання та продуктів з кухні запаковане у ящики. У тебе (чисто гіпотетично) завтра день народження і ти не тільки придумав зробити у цій […]

Рецепт спагеті, за яким готує італійська Мафія
Хрещений батько
Рецепти з фільмів (інтерпретація Юрка Підсадного)

Як борщ в Україні, так і кожна famiglia в Італії має свій секрет, як готувати дійсно смачну пасту. Певно, всі бачили шедевр кінематографії “Хрещений батько”, і пам’ятає сцену, коли Майкл Корлеоне заходить на кухню, а Clemenza йому розказує секрет свого соусу: “Підійди, малий, я тобі щось покажу. Хто знає? Може, тобі теж доведеться одного дня […]

Форель у подушці

Готуємо на вогні

Рецепт до передачі МАНГАЛ

Часто бояться готувати рибу на мангалі, бо вона може прилипнути до решітки чи вийти не такою, як би хотілося. Під час зйомок програми МАНГАЛ я з Тарасом Гавриком показали, як просто можна приготувати рибу, і ще й здивувати гостей. Це рецепт цікавий також тим, що все можна підготувати ще в дома, і потім лише приготувати на […]