Еклери та заварні тістечка самі по собі смакують не феноменально. Шедевром їх робить саме крем. Я ніколи не був фанатом модерних еклерів у всіх кольорах веселки, із їстивним золотом і на порошкових кремах. Я завжди любив еклер із класичним кондитерським кремом і свіжими ягодами. Цей рецепт я отримав від друзів з Мілюзу (Ельзас, Франція), які […]
Категорія: ☆☆ Просто
Streetfood.in.ua радий повідомити, що тепер, своїми секретами, тут будуть ділитися наші талановиті колеги із кращих закладів Львова. Почнемо з просто нереально смачних рулетиків ресторану “Ахалі”, що знаохдиться у м. Львів, вул. Дудаєва,7 / Дудаєва,16 (також діє доставка). ???Тсссссс, ТІЛЬКИ ДЛЯ СВОЇХ? ⠀ Друзі, знаємо як ви полюбляєте наші рулетики з баклажанів Тому вирішили […]
Прочитав цікаву статтю про пекаря Jim Lahey, власника пекарні в Нью-Йорку «Sullivan Street Bakery». Джим пече хліб традиційним методом – не місить. Каже, що з таким може справитися і шестирічна дитина. Але пекарня дуже популярна, бо, мабуть, усім лінь пекти, тому приходять купувати до нього. Рецептом хліба пекар поділився у «The New York Times». І це є один […]
Паляничка “піта” у Греції повсюди. Її подають практично до всіх страв у ресторані, а також загортають у неї гірос (м’ясо з вертикального рожна) разом зі свіжими овочами та неймовірно смачним соусом цацикі (рецепт якого тут: Цацикі). До речі, це перша страва, яку я готував на професійній кухні. Коли я ще під стіл пішки ходив, власники […]
Сальса верде – звучить круто й складно, але насправді все дуже просто. Потрібно лише помістити все у блендер, збити й дати настоятися. Готово! Люксично смакує до молодої картоплі, вареної в мундирах, м’яса, креветок та білої риби з грилю, а особливо – як топінг до доброї шаурми. Що треба? 1/2 пучка руколи 1 пучок гладкої петрушки […]
Інколи страви мають дивний імідж, і нам, можливо, дещо некомфортно готувати їх для гостей. Цей гороховий суп – один з тих варіантів, коли можна кардинально змінити погляд людини на страву. Гості зацінять, повірте. Тільки не забудьте їх вчасно вигнати з хати, бо проти газів я рецепта не маю ;) Що треба на 6 порцій? 1 […]
Все-таки існує та проста випічка, яку можна приготувати швидко і спонтанно, але при цьому потішити всіх за столом. Tarte Tatin один з таких. Варіант з яблуками, класичний вибір французів. Bon appétit! Що треба? 80 г цукру 30 г вершкового масла 1 кг яблук (твердих, злегка кисленьких, наприклад “чемпіон”) 1/2 ч. л. меленої кориці 1 ст. л. […]
Це рецепт crêpe з Франції, який мені дали в Мон-Сен-Мішель. Вважається, що там готують одні з найкращих крепів світу. Вони просто шикарні й не містять дорогих інгредієнтів. Що треба на прибл. 8 млинців (20 см в діаметрі)? 100 г газованої мінеральної води 100 г молока 100 г муки 1 велике яйце 1 ст. л. топленого […]
Пісочне тісто багатофункціональне, добре зберігається і просте у приготуванні. Важливо не надто довго його мішати (щоб не було забите) і використовувати першокласні інгредієнти. Тоді у вас буде ідеальне печиво і тарталетки. Крім цього, пісочне тісто широко використовують як основу для пирогів, як солодких (наприклад, американський яблучний), так і солоних (наприклад, шпинат + фета). Переважно для […]
Пашот (з фр. poché) переважно асоціюють у нас тільки з яйцями (Бенедикт). Однак це не просто назва страви, а певний метод приготування, який можна застосувати до значно ширшого кола страв. Ось, наприклад, рецепт, як приготувати лосося у гарячій, пряній воді з білим вином, не доводячи її до кипіння. Лосось смакує просто феноменально, особливо із ризотто. […]
Мега просто, мега смачно! Ідеально готується наперед і можна взяти з собою на пікнік чи шашлик. Якраз на перший перекус, поки м’ясо готується на вогні ;) Що треба? 3 яйця середнього розміру 3 кубики плавленого сиру “Дружба” (я беру ТМ “Весела корівка”) 3 ст. л. доброго густого майонезу (я беру “Торчин “Європейський”) 3 зубчики потертого […]
Я дуже люблю баклажани, але сезон, коли їх можна у нас знайти в добрій якості і за розумною ціною, на жаль, дуже швидко закінчується. Саме тому в цей час маю звичку приготувати трошки більшу кількість пасти з баклажана. Частину закручую, щоб у потрібний момент виставити на стіл як круту антипасту (дуже дружить із зеленими оливками та […]