Категорія: ☆☆ Просто

Яблука у пивному тісті
Рецепти Юрка Підсадного

Цей рецепт я використовую в першу чергу для приготування яблук в тісті (Apfelküchle). Вони такі шикарні, що зміг ними підкупити навіть  “вуйка в Німеччині”, щоб інвестувати у власне виробництва у Львові (так, я про Gelato.in.ua). Адже ж саме з добрим морозивом, цей десерт стає ідеальним. Що треба на 4 порції ? 500г яблук до випічки (наприклад […]

Rouille (руй)
Прованський часниковий соус до рибних страв
Рецепти Юрка Підсадного

Руй – це прованський густий часниковий соус для рибних страв, а до супу буйабес (фр. Bouillabaisse) взагалі є неодмінною складовою подачі. Назва соусу в перекладі з французької означає іржа, оскільки, приготований за традиційним рецептом, він має червоно-коричневий колір. Повірте, на смак він набагато кращий, аніж на вигляд, особливо коли його густо нанести на трішки підсмажений багет. Що […]

Cендвіч “Rusticana”
Рецепти від Юрка Підсадного

Бували у Вас колись ранки, коли прокидаєшся голодним, як пес? Ось цей сендвіч є моєю розв’язкою таких проблем. Швидко, смачно, ситно і можна використати залишки попередньої вечері… Що треба ? Гречаний хліб (наприклад, Родинна ковбаска), 2 слайси по 1,5 см 1 дуже свіже яйце Салат-мікс (наприклад, рукола, лоло росо, романеско…) 3 тоненьких слайсів холодної печені або […]

Tom Kha Gai тайський суп

Гострий тайський суп Tom Kha Gai
Рецепти від Юрка Підсадного

Після мого фірмового тайського супу з CafeBestOf та мега смачного та гострого Tom Yum, гріх не згадати про ще один рідкий шедевр Тайської кухні, який смакує як літом, так і зимою, – легендарний Tom Kha Gai. Комбінація гострого з кислим на основі кокосового молока декому може здатися на початку не звичною, але з кожною ложкою він […]

Як готується карамель?
Основи куховарства
Рецепти Юрка Підсадного

Яка ж то нахабна штука та карамель… собі хочеш зробити горішки в карамелі і посипати смачне морозиво, чи приготувати тофі-карамель, щоб полити штрудель. Що тут такого? Цукор розтопив, додав горіхи чи вершки і всьо… А реально та холера кристалізується, горить, нищить баняк… Я теж раніше з цим воював, аж поки мені не підказали просту річ: […]

Легкий тайський салат
Рецепт від Юрка Підсадного

Я часто люблю в офіс взяти з собою мій фірмовий «легкий тайський салат”. Колись його змішав із різних залишків, які були на кухні, і з часом трошки удосконалив. В Таїланді про нього, певно, ніхто не знає, але через інгредієнти я певний, що їм би сподобалося. Це базовий рецепт, тому експериментуйте на свій смак. Крім серця, […]

Кращий рецепт сирника

рецепти від Юрка Підсадного

Не хочу вихвалятися, але цей сирник реально кращий з усіх, які я знаю, і мені не шкода поділитися з Вами рецептом ;) Що треба (на один сирник, з діаметром 28см) ? 800 г творогу, порізаного кубиками по 200г, бо так вони ніжніші. Я беру “Президент”, 5% жирності. 400 мл сметани 350 г цукру 3 ст. […]

Квашені огірки. Як їх робить любима теща

У любимої тещі своє господарство. І вона часто піддається на мої вар’ятські ідеї. Це може бути вирощення незрозумілих салатів, трав та овочів. І поки що найкрутіше було, коли погодилися мені тримати “месників” – моїх перших качок, долю яких Ви знайдете тут та у нашому архіві рецептів ;) Однак, теща сама більше надає перевагу класиці. І як то буває […]

Спрінгроли (східні крученики) з качки
Рецепт від Юрка Підсадного

У рамках експерименту безвідходного використання моїх месників (качок), я запікав їх цілими. І от на тарілку попадали грудинки, лапки, але на каркасі лишалося ще чимало м’яса. Тому й подумав, що пора зробити спрінгроли. Смажені в олії східні крученики із тоненького тіста “вантан”, фаршировані сумішшю із рисових макаронів, сезонних овочів, можливо, м’яса, риби або креветок (або тільки овочів та […]

Як готувати ідеальну відбивну по-віденськи
Основи куховарства
Рецепти Юрка Підсадного

Ззовні хрумка, а всередині соковита… Добрий шніцель – це одна із кращих страв, яка може опинитися на тарілці перед Вами. Однак часто начебто прості речі у нас викликають багато запитань. На щастя, існує наша рубрика “Основи куховарства”, де ми швидко і доступно пояснюємо крок за кроком всі нюанси, щоб Вам завжди все вдавалося. Отож, класична відбивна […]

Простий рецепт баношу (бануш/полента)
Рецепти Юрка Підсадного

Банош (також бануш, а за межами України переважно звуть “полента”) – це страва з кукурудзяного борошна і сметани, заправлена шкварками, грибами та/або бринзою. Дуже популярна в карпатському регіоні України і, зокрема, для гостей із закордону з українським корінням дуже подобається (не вареники, але щось типово українське :)). Я люблю подавати як готову страву або гарнір до м’яса чи птиці. Що треба на 4-6 порцій? […]

Салат із фляків
Рецепти Юрка Підсадного

Тривалий час для мене “флячки” – це була зупа, яку ми їмо щоразу, коли відвідуємо Польщу. Інколи роблю навіть вдома, рецепти можете знайти тут. Нещодавно відвідав батька у Франції і відкрив для себе ще й салат із флячків (salade de tripes). Можливо, не всі то зрозуміють, але якщо ви любите суп із флячків, то цей салат […]