Категорія: ☆☆ Просто

Salsa verde (зелений соус)
Рецепти Юрка Підсадного

Сальса верде – звучить круто й складно, але насправді все дуже просто. Потрібно лише помістити все у блендер, збити й дати настоятися. Готово! Люксично смакує до молодої картоплі, вареної в мундирах, м’яса, креветок та білої риби з грилю, а особливо – як топінг до доброї шаурми. Що треба? 1/2 пучка руколи 1 пучок гладкої петрушки […]

Гороховий суп по-баварськи
Рецепти Юрка Підсадного

Інколи страви мають дивний імідж, і нам, можливо, дещо некомфортно готувати їх для гостей. Цей гороховий суп – один з тих варіантів, коли можна кардинально змінити погляд людини на страву. Гості зацінять, повірте. Тільки не забудьте їх вчасно вигнати з хати, бо проти газів я рецепта не маю ;) Що треба на 6 порцій? 1 […]

Tarte Tatin з яблуками
Рецепти Юрка Підсадного

Все-таки існує та проста випічка, яку можна приготувати швидко і спонтанно, але при цьому потішити всіх за столом. Tarte Tatin один з таких. Варіант з яблуками, класичний вибір французів. Bon appétit! Що треба? 80 г цукру 30 г вершкового масла 1 кг яблук (твердих, злегка кисленьких, наприклад “чемпіон”) 1/2 ч. л. меленої кориці 1 ст. л. […]

Як правильно готувати млинці (Crêpe)
Основи куховарства

Це рецепт crêpe з Франції, який мені дали в Мон-Сен-Мішель. Вважається, що там готують одні з найкращих крепів світу. Вони просто шикарні й не містять дорогих інгредієнтів.   Що треба на прибл. 8 млинців (20 см в діаметрі)? 100 г газованої мінеральної води 100 г молока 100 г муки 1 велике яйце 1 ст. л. топленого […]

Тісто пісочне
Основи куховарства
Рецепт від Юрка Підсадного

Пісочне тісто багатофункціональне, добре зберігається і просте у приготуванні. Важливо не надто довго його мішати (щоб не було забите) і використовувати першокласні інгредієнти. Тоді у вас буде ідеальне печиво і тарталетки. Крім цього, пісочне тісто широко використовують як основу для пирогів, як солодких (наприклад, американський яблучний), так і солоних (наприклад, шпинат + фета). Переважно для […]

Лосось пашот
Рецепти Юрка Підсадного

Пашот (з фр. poché) переважно асоціюють у нас тільки з яйцями (Бенедикт). Однак це не просто назва страви, а певний метод приготування, який можна застосувати до значно ширшого кола страв. Ось, наприклад, рецепт, як приготувати лосося у гарячій, пряній воді з білим вином, не доводячи її до кипіння. Лосось смакує просто феноменально, особливо із ризотто. […]

Грінки з плавленим сирочком
Рецепти Юрка Підсадного

Мега просто, мега смачно! Ідеально готується наперед і можна взяти з собою на пікнік чи шашлик. Якраз на перший перекус, поки м’ясо готується на вогні ;) Що треба? 3 яйця середнього розміру 3 кубики плавленого сиру “Дружба” (я беру ТМ “Весела корівка”) 3 ст. л. доброго густого майонезу (я беру “Торчин “Європейський”) 3 зубчики потертого […]

Паста з баклажанів (до бургерів або як закуска)
Рецепти Юрка Підсадного

Я дуже люблю баклажани, але сезон, коли їх можна у нас знайти в добрій якості і за розумною ціною, на жаль, дуже швидко закінчується. Саме тому в цей час маю звичку приготувати трошки більшу кількість пасти з баклажана. Частину закручую, щоб у потрібний момент виставити на стіл як круту антипасту (дуже дружить із зеленими оливками та […]

Яблучні равлики
Рецепти Юрка Підсадного

Коли ми чекали на нашу донечку, дружині дуже хотілося солодкого. Але при цьому не хотіли грішити шоколадом чи подібним. Та й у магазинах ніколи не знаєш, що отримаєш. Ось і почали робити собі часто ці яблучні равлики, які готуються дуже швидко і вимагають мінімум зусиль. Смакують чудово до чаю чи молока (мені до кави). А […]

Бельгійські бісквітні вафлі
Рецепт від Юрка Підсадного

Ще в дитинстві любив ті моменти, коли мені мама випікала свіженькі бісквітні вафлі. Вони трішки відрізняються від тих “бельгійських”, які продають на ярмарках, бо менш пухкі. Зате смакують значно ліпше: ззовні хрумкіші, а всередині м’якенькі. Чудово поєднуються з різними топінгами. Добре морозиво, збиті вершки, кленовий сироп або ягоди – все можна додати. Цукрову пудру – ТРЕБА! […]

Традиційні італійські різдвяні тістечка “Флорентійці”
Рецепт від Юрка Підсадного

Флоренція, певно, моє улюблене місто в Італії, а “флорентійці” – одні з улюблених тістечок. Ніжне тісто з горішками та сухофруктами, покриті карамелькою… нам-ням!   Що треба на прибл. 50 штук? Для начинки: 100 г сухофруктів (фініки, вишня, курага, родзинки) 30 г чищених не солених фісташок 80 г мигдалевих пластівців 120 г цукру 40 г ніжного меду […]

Традиційні німецькі різдвяні тістечка “Spekulatius”
Рецепт від Юрка Підсадного

Певно, найпопулярніше тістечко в німецькомовних краях, яке, між іншим, раніше вішали також на ялинку як декор, а потім діти з’дали (перша генерація подарунків на Різдво, які потім перетворилися в playstation, санки та шкарпетки ;)). Воно часто має форму персонажів германської міфології, але хто (як я) немає відповідних формочок, може просто взяти класичні. Спекулаціус – хрумкий і […]