Рецепт секретного соусу BBQ “Cafe
Рецепти Юрка Підсадного

У мому кафе (земля йому пухом) був мій фірмовий соус BBQ. Тепер вже можна поділитися рецептом. Він ідеально підходить до всіх м’ясних страв (особливо з грилю) та птиці.

Що треба?

3 сл олії

1 середня цибуля, дрібно порізана

1/2  червоного перецю болгарський, дрібно порізаний

3 кільця ананасумаринованого, дрібно порізаний

1/5 л. пепсі

7 ст.л томатної пасти

цедра 1/2 апельсину

5с.л солодкого соєвого соусу (Kecap Manis)

8 с.л. чорного бальзамічного оцту

1 пакетик цукру ванільного

сік з 3 апельсинів

150 гр. доброго кетчупу

2 ч.л солі

щіпки імбиру,чілі,перець чорний,часник.

3 ст.л рідкого диму

50 гр.  віскі

Як робити ?

Цибулю, перець та ананас потушити в олії у баняку 1 хв. Додати пепсі і варити поки від неї лишиться 1/3. Додати решту інгредієнтів (окрім диму та віскі) і варити на маленькому вогні 5-10 хв, до бажаної консистенції. Зняти з вогню, додати рідкий дим та віскі і залити у підготовлені (стерилізовані пляшки або слоїки). Обернути і дати остигнути. Зберігається до року часу у темному прохолодному місці. Після відкриття зберігати до 2 тижнів в холодильнику.