Я знаю, що й у вас банани бувають чорними (або майже) і ви думаєте, що з ними робити. Насправді це ідеальна стадія, щоб їх використати на морозиво, йогурт або спекти з них щось файне – як, наприклад, цей банановий кекс (який ще називають banana bread).
Що треба?
500 г бананів, дуже зрілих (вага зі шкіркою)
150 г вершкового масла
120 г цукру (бажано коричневого)
1 пакетик ванільного цукру
1 щіпка солі
2 яйця (середнього розміру)
300 г борошна
2 ч. л. порошку для випічки
1 щіпка мускатного горіха
½ ч. л. меленої кориці
1 ст. коричневого рому
Як робити?
Розігріти духовку до 180°C.
Банани почистити та збити блендером в ідеальне пюре. Змішати із корицею та ванільним цукром і дати настоятися, поки готується тісто.
Масло з сіллю, цукром і ванільним цукром збити міксером до пухкої маси. Додавати яйця по одному і продовжувати розмішувати (дотримуйтеся інтервалу 1 хв на 1 яйце). В кінці додати бананове пюре. В окремій посудині змішати муку та порошок до печива і по трошки домішувати її до яєчної маси через сито. Тісто помістити у змащену бритванку і запікати 50 хв на другій поличці знизу. Після того дати остигнути у бритванці.
Готовий смаколик можна покрити білою глазур’ю чи шоколадом і подавати як кекс. Але й скибками з маслом чи джемом на сніданок він смакує теж неперевершено. Спробуйте також додати шматочки шоколаду, горішки чи родзинки.