Це швидкий рецепт, з яким можна когось без особливих зусиль здивувати своїми кулінарними вміннями. Недаремно це чи не найпопулярніший стрітфуд Азії. За цим принципом можна маринувати також практично всі види м’яса. Подайте три різні шашлички і зробіть страву ще цікавішою.
Що треба (на дві порції)?
Для шашликів:
300 г курячої грудинки
1 зубчик часнику
1/2 ч. л. тертого свіжого імбиру
2 столові ложки соєвого соусу
2 ст. л. саке (альтернативно шері або сухого білого вина)
щипка крохмалу
1/2 ч. л. цукру
2 чайні ложки олії (для смаження)
Для арахісового соусу:
1 зубчик часника, дрібно порізаного
1 ч. л. тертого свіжого імбиру
трішки свіжого гостро перцю чилі (я даю приблизно 1, але то на власний смак, страх та ризик)
4 ст. л. арахісового масла (нейтрального, бажано з кусочками)
200 мл несолодкого кокосового молока
200 мл курячого бульйону
2 ч.л. соєвого соусу
Курячу грудинку порізати на кубики 2*2 см. З решти інгредієнтів змішати маринад і помістити разом з куркою у цупкий пластиковий пакет. Витиснути максимально повітря, зав’язати і помістити у холодильник на ніч. Таким чином, маринад не буде стікати (як у мисці), і м’ясо весь час буде повністю накрите маринадом.
За 30 хв перед готуванням витягнтуи м’ясо, щоб набрало кімнатної температури. Потім посушити на кухонному папері і насадити на 4 дерев’яні шампури. Зберегти трішки маринаду.
Посмажити у банячку на маленькому вогні часник, імбир та чилі протягом 1 хв. Додати арахісове масло, кокосове молоко і курячий бульйон. На маленькому вогні варити приблизно 5 хв.
За той час сильно розігріти у сковорідці 2 ст. л. олії і з всіх сторін посмажити шашлики до готовності (приблизно 5 хв). При цьому щохвилини мазати рештками маринаду.
Подати з гарячим соусом і рисом басматі (див. рецепт: “Як правильно варити: РИС”)
Підказка: Через арахісове масло, соус загусне, коли він схолоне. Потім ви можете просто повторно розігріти його, але не доводити до кипіння ще, не давайте закипіти. При потребі додайте кілька мілілітрів бульйону чи води.