Форель-гриль
Готуємо на вогні
Рецепти від Юрка Підсадного

У нас знайти добру живу рибу не просто, але форель – одна з тих, яка є майже на кожному кроці. На жаль, ми чомусь рибу рідко готуємо. Шашлик, ковбаски і курка… все.

Але чому? Те, що форель із грилю – смакота, певно, мало хто заперечить. Напевно, багато бояться, що у них не вдасться так, як би хотілося (прилипне до решітки, тощо). Насправді все дуже просто, і хто раз попробує форель-гриль із зеленим салатом і келихом доброго білого вина (наприклад, рислинг), той буде думати двічі, чи треба обмежуватися тільки м’ясом….

Що треба на 4 порції?

4 річкові форелі, приблизно по 400 г, чищені і потрошені
Сік 1 лимона
4 ст. л. оливкової олії
1 ч. л  білого перцю (свіжомеленого)
1 ст. л. морської солі
1 пучок кропу (зелень зі стовбурами або парасольки)
1 пучок зеленої цибулі
300 г зелених стовбурів селери

 Як робити?

Форель помити, посушити і натерти з середини і з зовні олією, лимонним соком, сіллю та перцем. У живіт риби помістити кріп, цибулю та селеру. Форель покласти у рибну решітку, яку варто щедро змастити олією, щоб не приклеїлася.

На прямому жарі смажити 12-18 хв із закритою кришкою до готовності, періодично повертаючи її.

Позначено , , , ,