Цікаве

Готуємо з костями
Рубрика: від борідки до хвоста – готуємо без відходів

barbe a queue – французький вислів, від якого пішло слово Barbeque (коротко BBQ). Означає «від борідки до хвоста». Це старе прислів’я нагадує: раніше люди готували тварину повністю, не викидаючи нічого. Хоч ми й схильні нити, жалітися на всіх, на все, проте я би сказав, що нам живеться ще дуже добре. Звісно, є багато над чим […]

Готуємо з костями
Рубрика: від борідки до хвоста – готуємо без відходів
Read More »

Види кави та її смаження
Трішки цікавого про каву

Давно пройшли ті часи, коли вибір кави обмежувався питанням «з молоком чи без?». Практично щодня створюються нові трендові напої, а в мікропалярнях говорять про аромати і купажі, як сомельє про вино. Молоді люди, замовляючи каву у Startbucks, запросто одним подихом уточняють 10-20 нюансів, що саме вони хочуть. А навіть якісь простіші заклади пропонують по 10 і більше

Види кави та її смаження
Трішки цікавого про каву
Read More »

Erös Pista – угорська паста з перцю чилі
Цікаві інгредієнти

Erös Pista –  угорська паста з перцю чилі У нашій рубриці про цікаві інгредієнти ми щоразу Вас знайомимо із продуктами цілого світу, з якими Ви ще, можливо, не знайомі. Робимо це для того, щоб розширити Ваші горизонти знань і дати підсрачника Вашій кулінарній креативності. Цього разу – Erös Pista –  угорська паста з перцю чилі. Erős Pista

Erös Pista – угорська паста з перцю чилі
Цікаві інгредієнти
Read More »

Природні фарби на писанки та крашанки

  Великодні свята уже зовсім близько, і, окрім паски та ковбаски, треба не забути й про писанки та крашанки! Особливим ритуалом є фарбування яєць. І от я не дуже прихильний до готових фарб, оскільки  шкарлупа яйця не є герметичною, а таки пропускає трішки воду у середину. Набагато спокійніше, коли використовуєш традиційні натуральні барвники. Найкраще – це спеції

Природні фарби на писанки та крашанки Read More »

Карі паста – Curry paste

Krueang Kaeng

Що воно таке ? Які різновиди ? Як готувати її та з нею ?

    Слово «карі» більшість асоціює із жовтою сухою сумішшю спецій. Однак існує не менш знаменитий Тайський карі у формі пасти. Коли вперше спробував тайський карі (а страва і паста мають одинакові назви), я був у захваті! І навіть не здогадувався, що готується він насправді дуже просто. Смажиться за методом «stir-fry» м’ясо або риба та

Карі паста – Curry paste

Krueang Kaeng

Що воно таке ? Які різновиди ? Як готувати її та з нею ? Read More »

Лайфхаки для гурманів vol.01

Нещодавно в офісі обговорювали якою стороною пластикової мішалки правильно перемішувати каву. Бо з ложками все зрозуміло. А дерев’яні палички взагалі безпрограшний варіант.  Що ж стосується пластикових, то тут думки колег розділилися. Одні вважають, що за широку сторону потрібно тримати. Інші ж навпаки, що розмішувати (бо вона ж з дірочками). Оскільки люди в ІТ-сфері дуже зайняті

Лайфхаки для гурманів vol.01 Read More »

 Dry aged beef в Україні
цікаві продукти

МНЄСО !!! … Робимо паузу… … Уявляємо… … Пішли вже слюні і в голові крутяться картинки з категорії фуд-порн ? Тоді ця стаття для тебе. Якщо ні, і у тебе такі ж асоціації, з такими страшними словами як «гумус» або «тофу», то краще тобі цього не читати ;) У рубриці «цікаві продукти» ми на собі

 Dry aged beef в Україні
цікаві продукти
Read More »

Ідеальна температура приготування м’яса, риби та птиці

Не тільки різне м’ясо, але й шматки м’яса потребують неоднакові часи приготування. Зараз можна недорого придбати кухонний термометр, тому гріх готувати на око… особливо тоді, коли у Вас дорогий шмат доброго м’яса. Або мають прийти такі гості, що треба, аби все вийшло тіп-топ. Streetfood.in.ua зібрав для Вас інформацію ідеальної просмажки для всіх популярних видів м’яса, птиці та

Ідеальна температура приготування м’яса, риби та птиці Read More »

Цікаві кулірнарні передачі та фільми які ми для себе найшли у 2016 році

Після наших статей про Кращі кулінарні передачі та Кращі кулінарні фільми та документалки вже пройшло трошки часу, тому ми хочемо доповнити наш список “апетитних шедеврів кінематографії” наступними фільмами та передачами, які нам особливо сподобалися у 2016 році. “Sriracha”—a documentary film by Griffin Hammond Chef’s Table (Netflix)   Barista (2015)       jamie and jimmy’s food fight club +

Цікаві кулірнарні передачі та фільми які ми для себе найшли у 2016 році Read More »

Тест суші у Львові

заклади та доставка

Через позитивні відгуки на тест ХІНКАЛІ у Львові (тільки бренд менеджер компанії Рестарон, висловлювала своє невподобання ;) ), ми вирішили зробити ще один порівняльний тест і цього разу тема: СУШІ. Закладів з суші у Львові дуже багато. Дехто навіть поєднує їх з піцою та стейками. Але чи дійсно вартує їх всюди їсти? Чи дійсно виправдані частково

Тест суші у Львові

заклади та доставка Read More »