Слово «карі» більшість асоціює із жовтою сухою сумішшю спецій. Однак існує не менш знаменитий Тайський карі у формі пасти. Коли вперше спробував тайський карі (а страва і паста мають одинакові назви), я був у захваті! І навіть не здогадувався, що готується він насправді дуже просто. Смажиться за методом «stir-fry» м’ясо або риба та […]
Категорія: Цікаве
Нещодавно в офісі обговорювали якою стороною пластикової мішалки правильно перемішувати каву. Бо з ложками все зрозуміло. А дерев’яні палички взагалі безпрограшний варіант. Що ж стосується пластикових, то тут думки колег розділилися. Одні вважають, що за широку сторону потрібно тримати. Інші ж навпаки, що розмішувати (бо вона ж з дірочками). Оскільки люди в ІТ-сфері дуже зайняті […]
Не тільки різне м’ясо, але й шматки м’яса потребують неоднакові часи приготування. Зараз можна недорого придбати кухонний термометр, тому гріх готувати на око… особливо тоді, коли у Вас дорогий шмат доброго м’яса. Або мають прийти такі гості, що треба, аби все вийшло тіп-топ. Streetfood.in.ua зібрав для Вас інформацію ідеальної просмажки для всіх популярних видів м’яса, птиці та […]
Після наших статей про Кращі кулінарні передачі та Кращі кулінарні фільми та документалки вже пройшло трошки часу, тому ми хочемо доповнити наш список “апетитних шедеврів кінематографії” наступними фільмами та передачами, які нам особливо сподобалися у 2016 році. “Sriracha”—a documentary film by Griffin Hammond Chef’s Table (Netflix) Barista (2015) jamie and jimmy’s food fight club + […]
Через позитивні відгуки на тест ХІНКАЛІ у Львові (тільки бренд менеджер компанії Рестарон, висловлювала своє невподобання ;) ), ми вирішили зробити ще один порівняльний тест і цього разу тема: СУШІ. Закладів з суші у Львові дуже багато. Дехто навіть поєднує їх з піцою та стейками. Але чи дійсно вартує їх всюди їсти? Чи дійсно виправдані частково […]
Згідно з давньою українською традицією, Свята Вечеря у день перед Різдвом збирає за столом усю родину. Люди,що дотримуються традицій, не їдять в цей день до вечора і аж після появи першої зірки на небі ( яка, за біблійними переказами, несе звістку про народження Ісуса Христа) сідають за стіл. Святий Вечір припадає на останній день Різдвяного посту, […]
Практично кожна країна має свій варіант страви фаршированого тіста. Ми недавно згадували про заклад “Varenyky International” у Львові, який це навіть зробив своєю тематикою. Чи дивно тоді, що Грузія теж має свій (надзвичайно смачний) варіант і, що саме тут вони по формі нагадують “цицаки” ? :) Навіть ті хто не читали заголовок статті, певно вже […]
Якщо чесно, я не фанат святкування Дня народження. Але у 30 років вибору не було. Бо хто його знає, чи я з своїм довгим язиком доживу до 40? :) Ні, треба щось робити. Але завдання не з легких. Є купа питань: локація, кількість місць, кухня, сервіс, бюджет, формат… Хоч у Львові вибір просто величезний, але […]
На фоні 25-ої річниці Незалежності України хочу поділитися думками, які мені не дають спокою: що таке українська кухня? Більшість людей тепер скажуть, що це вареники, борщ, голубці. Декілька спеціалістів ще назвуть пиріжки, холодець, кутю, інші речі. Але невже з українською кухнею все так просто, що її основні страви можна перерахувати на пальцях? Україна зараз почала […]
Часто речі, які здаються простими, насправді можуть задати нам клопоту. Але в дійсності все просто, треба лише розібратися.