Категорія: Авторські

Традиційні пиріжки з печі

Рецепти від Юрка Підсадного

Класичний український стрітфуд, у формі жирного куска тіста з рук бабці біля навчального закладу, має певний шарм… Однак я віддаю перевагу більше елегантному та менш жирному варіанту – традиційним пиріжкам з печі, як їх робила ще моя пра бабуня. Особливо на святвечір, це невід’ємна частина застілля, але й під час року не може не сподобатися. […]

Пампушки класичні

рецепти Юрка Підсадного

Пампушки Приблизно 40шт Що треба ? 60г масла ¼ л теплого молока 30г свіжих дріжджів 500г муки 150г цукру Трошки солі 1 Яйце 1 жовток Цедра з ½ лемону Олія для випікання   Як робити ? Молоко у малій мисці змішати з дріжджами та цукром, так щоб вони у ньому розчинилися. Присипати  невеличкою кількістю муки […]

Голубці з картоплею

рецепти Юрка Підсадного

Голубці з картоплею На 4 порції Голубці фаршировані картоплею це одна з тих вегетеріанських страв, яка створює враження, що життя без м’яса таки можливе :) Чудово смакує з часниковою настійкою або грибною чи помідоровою підливкою. Останнім часом викорситовую саме цей рецепт на святвечір. Що треба ? 1 середня головка капусти 5 зернят душистого перцю 2 лаврових […]

Рибка у пивному тісті

Рецепти Юрка Підсадного

Рибка у пивному тісті 4 порції Цей рецепт я використовую в першу чергу для приготування Fish & Chips, але дізнався його в Ельзації де так готують карпа в тісті. Що я ще тільки не смажив в цьому тісті… Кальмари, креветки, телячу вирізку, бичачі яйця … все чудове :) Він також чудово підходить для рибної страиу на […]

Кутя

Рецепти від Юрка Підсадного

В Україні кутя це основна страва на Різдво та святвечір. Хоч і багато хто боїться її зробити, на справді все не так страшно. Як і у всіх стравах з не багатьох інгредієнтів, важливо, вибрати кращі які можна знайти. То ж в принципі можна сказати, що секрет доброї куті залежить більше від вашого вміння підібрати продукти, […]

Pavlova – Павлова
Рецепти Росса Анни

За всіма легендами , десерт дуже легкий, повітряний, витончений, для тендітних балерин, насправді калорійніший ніж сама Павлова ;) Для свого рецепта, щоб наблизити його до ідеї створення ,  я взяла нежирний м’який сир та натуральний йогурт, сезонні ягоди\фрукти,трохи цукрової пудри (для естетичних цілей) та саму”безешку”. Отже для ” безе-блюдечка” нам потрібен: білок 2шт цукор 1склянка( 180г) […]

Соус грибний

Рецепти Юрка Підсадного

Соус грибний (4 порції) Добрий соус вирішує чи страва буде чудесна чи середня. На жаль, особливо грибний у нас часто роблять більш подібним на клей до обоїв ніж на соус. Мій рецепт обходиться взагалі без муки та крохмалу, що робить його легким і в міру густим. Він ідеально підійде до голубців на святвечір, якщо забрати бульйон  та […]

Узвар

рецепт

Узвар традиційний український напій, який гарячим нагадує чай, а холодним компот. Слово “Узвар” походить від “варити”, хоч і за звичай воду з сухофруктами тільки доводять до кипіння, а як на мене достатньо і просто залити кипятком, що робить приготування ще простішим  (залив, помішав, почекав, готово). Сам рецепт можна легко підпасувати під себе. Особливо часто створюють […]

Вушка до борщу та грибної юшки

Вушка до борщу та грибної юшки (на 2 – 8 порцій) Пишу на 2 -8 порцій, бо все залежить від Вас ;) Коли я перший раз познайомився з вушками, на святій вечері в Україні, я так захопився що у мене тарілка виглядала десь так, як на фото. І то я в той час ще не […]

Вареники з картоплею та цибулею

Вареники з картоплею та цибулею На 4 порції (приб. 40 шт) Вареники (та борщ) певно найважливіша страва української кухні. На диво, більшість рецептів з якими я стикався не чітко називають інгредієнти, а пишуть “на око”, “до готовності” та “до правильної консистенції”. Це не зрозуміло не тільки початківцям… Тому я попросив подругу – крутого дизайнера яка робить шикарні […]

Маринований оселедець рецепти Юрка Підсадного

Маринований оселедець(на 4 порції) Дуже простенька, але надзвичайно смачна перекуска. Зокрема у моїй родині, вона невід’ємна частина святої вечері. Як і всі прості страви, важливо вибирати кращі інгредієнти. Попри першокласну сметану, важливо вибрати добрий оселедець. Я віддаю перевагу матєсу. Це той самий оселедець, але зловлений у період парування, коли він більш жвавий і жирніший. Не плутайте […]

Медівник

рецепти від Юрка Підсадного

Обожнюю чай з медом та лимоном. Один з перших рецептів які я готував (і до сих пір люблю) це курячі гомілки запечені в кетчупі з медом. Медовуха один з небагатьох «міцних» алкогольних напоїв які мені смакують. Але я от ніколи не був особливим любителем медівника, аж поки я не зустрів голландський рецепт ароматного та соковитого […]