Я вже зізнавався, що я технічно напівфранцуз? Так і є! Певно тому я ще в дитинствіпознайомився з цією стравою, яка спершу викликала в мене скепсис. Але, спробувавши одного разу, я безсоромно з’їв усе, що було (включно з тим, що мало залишитися для інших гостей). Бути дитиною — це прекрасно! :) Якщо слимаки більше про текстуру, […]
Категорія: Авторські
Те, що я з Баварії Ви вже певно знаєте. Те що у Баварії люксичне пиво і вміють готувати м’ясо теж певно не секрет. А от улюблений гарнір Баварців у наших карах на жаль не такий відомий. Пора це змінити, адже картопляні книдлі не тільки смачний та не надто складний у готуванні, але й просто ідеально […]
Філе міньйон звучить як страва, яку готують лише професійні шефи, і здається, що вона коштує цілий статок. Так, це не бюджетний варіант, але приготувати цю розкіш можна і вдома, без особливих труднощів. Філе міньйон — це всього лише центральна частина яловичої або телячої вирізки, але у поєднанні з моїми улюбленими зморшками ця страва стає справжнім […]
Обожнюю геніально прості речі, і середземноморські страви тут поза конкуренцією. Чому б наступного разу замість звичного шашлику не спробувати грецькі сувлакі? Трішки підігріти піту, помастити її свіжим цацикі, додати соковитий помідор і хрумкий салат, загорнути — і насолоджуватися! P.S. Навіть із пательні сувлакі теж неймовірні 😉 Що треба? 500 г свинячої вирізки 1 зубчик часнику […]
Що треба ? 170 г темного шоколаду або кондитерської глазурі 110 г масла 3 яйця 4 ст.л. цукру 1 щіпка солі 2 ст.л. борошна трохи ванільного екстракту масло та борошно для змащення форми цукрова пудра Як робити? Спочатку розтопіть шоколад разом із маслом на водяній бані або в мікрохвильовці. Поки шоколад топиться, змішайте яйця, цукор […]
Це суп, який дуже любила готувати моя бабуня. У наших краях додавати нарізані млинці до зупи не дуже звично. Але повірте, це дуже смачно та ще й шикарний варіант, як використати млинці, які вже трошки засохли, адже вони чудово відмокають у зупі й стають як новенькі ;) Що треба на 4 порції? 2 ст. […]
Я знаю, що й у вас банани бувають чорними (або майже) і ви думаєте, що з ними робити. Насправді це ідеальна стадія, щоб їх використати на морозиво, йогурт або спекти з них щось файне – як, наприклад, цей банановий кекс (який ще називають banana bread). Що треба? 500 г бананів, дуже зрілих (вага зі шкіркою) […]
Що треба ? 2л курячого або овочевого бульйону 200 г печериць(або грибів шіїтаке), нарізаних тонкими скибками, без ніжок 1 банка (200 г) маринованого бамбуку (я рекомендую мариновані в оцті) 50 мл чорного оцту (або інший ніжний оцет) 50 мл світлого соєвого соусу 1 ч.л. свіжого імбиру, тертий 1 зубчик часнику, тертий 1 ч.л. гострого соусу […]
Брецель, брецн, прецель… лиш би не “крендель” ;) Брецель, в Німеччині є офіційною емблемою пекарів і дуже часто зображується на вивісках булочних, пекарень і фірм, що займаються виготовленням різноманітних хлібобулочних виробів. А на Октоберфест брецль такий же невід’ємний, як і саме пиво, якого п’ють до нього. Ну і звісно в Мюнхені до школи, ми традицінйо […]
Прочитав цікаву статтю про пекаря Jim Lahey, власника пекарні в Нью-Йорку «Sullivan Street Bakery». Джим пече хліб традиційним методом – не місить. Каже, що з таким може справитися і шестирічна дитина. Але пекарня дуже популярна, бо, мабуть, усім лінь пекти, тому приходять купувати до нього. Рецептом хліба пекар поділився у «The New York Times». І це є один […]
Я вже давно стільки кулінарного натхнення не привіз з собою, як з останньої подорожі на Крит (Греція). Хто стикався з грецькою кухнею знає, що таке цацикі (чи дзадзикі). Я його роблю практично скільки себе пам’ятаю, але тільки після розмови тет-а-тет з кухарем на Криті дізнався усі секрети, щоб він у мене був дійсно автентичним. Ну […]
Паляничка “піта” у Греції повсюди. Її подають практично до всіх страв у ресторані, а також загортають у неї гірос (м’ясо з вертикального рожна) разом зі свіжими овочами та неймовірно смачним соусом цацикі (рецепт якого тут: Цацикі). До речі, це перша страва, яку я готував на професійній кухні. Коли я ще під стіл пішки ходив, власники […]