М’ясо та птиця

Простий рецепт барбакоа з яловичим язиком та грудинкою

Під час моєї робочої поїздки до Маямі, де я брав участь у конференції, у вільний час я не міг упустити можливість поринути у місцеву кулінарну культуру. Шукаючи кулінарні шедеври, я вирушив на вулиці міста та відвідав кілька стрітфуд маркетів, де мав змогу оцінити різноманіття страв. Одним із кулінарних відкриттів стало барбакоа — страва, яка втілює […]

Простий рецепт барбакоа з яловичим язиком та грудинкою Read More »

Карівурст

Currywurst, або ковбаска з карі, — один із найпопулярніших стрітфудів Німеччини. Чому саме карі стало таким популярним доповненням до ковбасок, точно невідомо, але результат — просто вибух смаку. Особливо, якщо взяти якісну ковбаску, приготувати власний соус і подати з хрусткою домашньою картоплею фрі. Якщо вже грішити, то на вищому рівні! Що треба? 8 ковбасок для

Карівурст Read More »

Гірос з пательні (Грецький кебаб)

Одного разу в Мюнхені я почув лекцію від власника грецького стрітфуду, коли замовив “Дюнер”. Він відразу виправив: у турків це “Дюнер”, а у греків — “Гірос”. І хоча домовитися про купівлю вертеля у мами чи дружини мені так і не вдалося, я довів рецепт гіроса з пательні до ідеалу. Мій варіант виходить настільки смачним, що

Гірос з пательні (Грецький кебаб) Read More »

Жабʼячі лапки у часниковому маслі

Я вже зізнавався, що я технічно напівфранцуз? Так і є! Певно тому я ще в дитинствіпознайомився з цією стравою, яка спершу викликала в мене скепсис. Але, спробувавши одного разу, я безсоромно з’їв усе, що було (включно з тим, що мало залишитися для інших гостей). Бути дитиною — це прекрасно! :) Якщо слимаки більше про текстуру,

Жабʼячі лапки у часниковому маслі Read More »

Філе міньйон із соусом із зморшків

Філе міньйон звучить як страва, яку готують лише професійні шефи, і здається, що вона коштує цілий статок. Так, це не бюджетний варіант, але приготувати цю розкіш можна і вдома, без особливих труднощів. Філе міньйон — це всього лише центральна частина яловичої або телячої вирізки, але у поєднанні з моїми улюбленими зморшками ця страва стає справжнім

Філе міньйон із соусом із зморшків Read More »

Грецькі шашлички “сувлакі” (Souvlaki )

Обожнюю геніально прості речі, і середземноморські страви тут поза конкуренцією. Чому б наступного разу замість звичного шашлику не спробувати грецькі сувлакі? Трішки підігріти піту, помастити її свіжим цацикі, додати соковитий помідор і хрумкий салат, загорнути — і насолоджуватися! P.S. Навіть із пательні сувлакі теж неймовірні 😉 Що треба? 500 г свинячої вирізки 1 зубчик часнику

Грецькі шашлички “сувлакі” (Souvlaki ) Read More »

Якіторі
Японські шашлички Рецепти Юрка Підсадного

Це швидкий рецепт, з яким можна без особливих зусиль здивувати когось своїми кулінарними вміннями. Недаремно це чи не найпопулярніший стрітфуд Азії. За цим принципом можна маринувати також практично всі види м’яса. Подайте три різні шашлички й зробіть страву ще цікавішою. На фото видно якіторі з качиних сердець, які я вирішив використати у рамках спроби безвідходного використання

Якіторі
Японські шашлички Рецепти Юрка Підсадного
Read More »

Найсмачніші та найсоковитіші свинячі медальйони вашого життя

Рецепти Юрка Підсадного

Назвою все сказано – це найсмачніші та найсоковитіші медальйони зі свинини, які ви будь-коли їли у своєму житті. Крім того ви ще й можете заробити собі додаткові бали за процедуру підпалювання коньяку (фламбе). Тільки прошу – вважайте на витяжку, брови й штори ;) Що треба на 2 порції? 6 гілочок свіжого розмарину 1 свиняча вирізка

Найсмачніші та найсоковитіші свинячі медальйони вашого життя

Рецепти Юрка Підсадного Read More »

Sous-vide у домашніх умовах (су-від)
не витрачаючи купу грошей на обладнання
Extreemcooking

Ми вже писали статтю про те, як правильно готувати стейки, і присвятили її класичному методу (сковорідка + духовка). Однак, у кулінарії є різні вдалі підходи до доброго результату. І завжди варто прагнути кращого. Класичний метод – прекрасний, однак готування на високих температурах має певний ризик: можна пересмажити стейк. Особливо мене нервує, що як би не старався, все одно ми

Sous-vide у домашніх умовах (су-від)
не витрачаючи купу грошей на обладнання
Extreemcooking
Read More »

Печений воловий хвіст
Рецепти Юрка Підсадного

Я дуже люблю страви, які можна гарнесенько приготувати собі наперед і які містять одночасно й основну страву, і гарнір. Кинув у піч і руки вільні (для десертів чи просто щоб посидіти з гостями). Особливо це класно, коли готуємо частину, яка коштує копійки, але на смак просто неперевершена. Якщо пощастить, ще й звернете увагу друзів на

Печений воловий хвіст
Рецепти Юрка Підсадного
Read More »